Alberte Winding har skrevet bogen 'Kastevind'. Du kan møde hende på Gentofte Bogmesse 2. marts. Pressefoto

Alberte Winding har skrevet bogen 'Kastevind'. Du kan møde hende på Gentofte Bogmesse 2. marts. Pressefoto les kaner

Biblioteket anbefaler: Alberte Windings elskværdige erindringsglimt

Af
Signe Langtved Pallisgaard

litteraturkonsulent

Gentofte Kommune

Alberte Windings 'Kastevind' med undertitlen 'erindringsglimt fra en barndom' er lige så elskværdig, som den er læseværdig. Man bliver suget ind i Albertes fine og poetiske univers, og når man først er derinde, har man ikke lyst til at forlade det igen.

Bogen består af en række af Alberte Windings erindringsglimt fra en barndom, der på én gang var smuk og utryg. Det er en roman om at forsøge at afkode, hvordan man får de voksne til at få øje på en. Hvordan man finder sin plads.

Om drenge og det første kys. Om at miste sin mor og stå alene tilbage med sin sorg og sin forvirring. Det er en fortælling om at lede efter sig selv i ret meget rod.

I denne fine og stemningsmættede bog beskriver Alberte Winding, hvordan det er at navigere mellem voksne, der elsker hende, men også er optaget af deres eget. Tidligt i hendes liv går forældrene hver til sit, og et par år efter tager hendes mor sit eget liv. Men midt i alt dette har Alberte også sorgløse snakke om drenge med sin veninde, hun laver bål på stranden i lyse somre og ønsker sig brændende en hest og tykkere hår.

'Kastevind' er en fin og skrøbelig skildring af barnets verden og af at stå på tærsklen til ungdommen med en længsel efter at høre til. Alberte Winding er sangskriver og tekstforfatter. Hun debuterede som forfatter i 2006 og har siden udgivet en række bøger for voksne, unge og børn. 'Kastevind' er udkommet på forlaget Rosinante.

Du kan høre Alberte Winding fortælle om romanen på Gentofte Bogmesse 2. marts.

Publiceret 13 January 2019 11:44

SENESTE TV