Ugen læser er forfatteren Iben Mondrup. Pressefoto

Ugen læser er forfatteren Iben Mondrup. Pressefoto les kaner

Ugens læser: "Helt usædvanligt vil jeg anbefale en amerikansk bog"

Iben Mondrup, 49 år og forfatter.

Hvilken roman har du sidst læst? Den helt fantastiske lille men store roman Telefon skrevet af Ida Jessen

Hvem er din favoritforfatter?

"Jeg har mange. Især er jeg glad for danske forfattere som Jens Smærup Sørensen og Ida Jessen. Mest fordi de kan skrive så relativt lavmælte fortællinger med så stort liv i. Jeg elsker også den norske forfatter Per Petterson. Alt han har skrevet."

Hvad er din favoritgenre?

"Skønlitteratur. Altid. Og visse typer af faglitteratur, hvor forfatteren formår at skrive dramatisk, så jeg næsten får en fornemmelse af at læse en roman. Herhjemme er Peter Øvig en mester i den henseende."

Har du nogensinde opgivet en bog?

"Mange gange. Jeg føler mig ikke forpligtet til at læse en bog færdig, hvis den ikke rammer mig. Eller hvis jeg simpelthen falder i søvn af den. Det er forskelligt, hvad der fænger. Det kan være et godt plot, noget der rører mit hjerte, eller måske noget jeg kan genkende mig selv i. Godt sprog kan også tænde mig."

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

"Helt usædvanligt vil jeg anbefale en amerikansk bog. Gabriel Tallents 'Min kæreste elskling'. Den var elementært spændende, en hårrejsende thriller, og virkelig godt oversat til dansk. Den har slet ikke fået nok opmærksomhed, synes jeg."

Du kan høre Iben Mondrup tale om sin roman 'Vi er brødre' på Gentofte Bogmesse 2. marts.

Publiceret 25 January 2019 10:00