DEBAT: Den grønne omstilling kræver et nyt folketing

Af
Marianne Bigum,

folketingskandidat (SF)

DEBAT En meningsmåling viste kort før jul, at miljø- og klimadagsordenen nu er et af de tre mest afgørende emner til det kommende folketingsvalg.

Det er der også behov for. For der er desværre rigeligt med kriser på det grønne område, som kræver handling.

Klimakrisen og biodiversitetskrisen har fået meget opmærksomhed de seneste år, men faktisk er hele fire af de ni planetære grænser overskredet, og de andre er hastigt på vej til at blive det.

Jeg synes derfor, at det er glædeligt, at så mange nu sætter miljø- og klimadagsordenen højest på den politiske agenda.

Men hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, så er der brug for, at vi får indvalgt langt flere grønne politikere, som forstår alvoren af de udfordringer, vi står med, og som er villige til at indgå aftaler på tværs, også i de tilfælde, hvor man ikke får det 100 procent, som man måtte have ønsket det.

For ligesom der ikke er tid til flere af de små skridt, så er der heller ikke tid til, at de folkevalgte sidder fire år på sidelinjen og snakker om, hvordan tingene burde være.

Vi skal i arbejdstøjet, og der er brug for et nyt folketing, som for alvor vil sætte partipolitisk fnidder og selvpromovering til side.

For det er nemlig politikerens fornemste opgave at fremtidssikre vores samfund, ikke at være populær og sikre sit genvalg.

Så hermed en opfordring til dig, der læser med:

Tag den grønne debat. Saml en gruppe mennesker og inviter os folketingskandidater ud til en grøn snak om løsninger, eller skriv til os og hør, hvad vi mener.

Skal den grønne omstilling for alvor have turbo på, så er det vigtigt, at du sætter dit kryds ved en grøn kandidat, som deler din utålmodighed for at komme i gang.

Rigtig god, grøn valgkamp.

Publiceret 31 January 2019 20:00