Valentinmilen afvikles som en jagtstart, hvor løberne sendes afsted med 15 sekunders mellemrum og de hurtigste løbere starter sidst. Pressefoto

Valentinmilen afvikles som en jagtstart, hvor løberne sendes afsted med 15 sekunders mellemrum og de hurtigste løbere starter sidst. Pressefoto

Valentinmilen løbes igen

SNIK Atletik arrangerer igen motionsløb i Dyrehaven med start 17. februar kl. 11

arrangement Det hæderkronede motionsløb i Dyrehaven, Valentinmilen, gennemføres i år søndag 17. februar fra kl. 11. Der er traditionen tro start og mål på Dyrehavsbakken, og SNIK Atletik forventer god tilstrømning til det unikke vinterløb.

Løbets længde er præcis 10 km – længden af en nordisk mil – og afvikles som en jagtstart, hvor løberne sendes afsted med 15 sekunders mellemrum og efter en rækkefølge baseret på oplyste forventede løbstider. Det betyder, at de hurtigste løbere starter sidst.

Danmarks ældste jagtstart

Det er Danmarks første og ældste motionsløb med jagtstart. En disciplin, der især er kendt fra skisport. Ruten er en naturskøn ud-hjem-rute, der giver mulighed for at se de andre løbere undervejs.

Ruten er hurtig, så løbsrekorderne for mænd og kvinder er flotte - 29:27 for mænd og 33:20 for kvinder.

SNIK lover, at der ud over præmier til de hurtigste løbere også vil være flotte lodtrækningspræmier. Der bydes desuden på vand, varm kakao og kanelboller til deltagerne efter løbet.

Der er af skovforvaltningen sat en øvre grænse for løbets deltagerantal på 350 løbere, og startnumre tildeles derfor efter først-til-mølle-princippet. Tilmelding på løbets hjemmeside www.valentinmilen.dk.

Løbet vil være en god træning til SNIK’s andet store forårsløb 'Gjensidige - den grønne halvmaraton', der gennemføres med start og mål i Lyngby søndag 28. april.

jesl

Publiceret 11 February 2019 08:53

SENESTE TV