Kig indenfor i Lille Virgils univers på Jægersborg Bibliotek.

Kig indenfor i Lille Virgils univers på Jægersborg Bibliotek.

Vinterferie med puslespil, historier og krigsdramatik

Er der hverken varme himmelstrøg eller snetoppede bjerge i kikkerten i vinterferien, så tag en tur på biblioteket eller på Garderhøjfortet, hvor der er masser at hygge med resten af ferien.

Vinterferien er allerede godt i gang, og Vangede Bibliotek har dedikeret hele uge 7 til puslespil. Der er puslespil i alle former og varianter, store brikker, små brikker og kæmpe puslespil, som alle kan være fælles om at lægge.

På Jægersborg Bibliotek er der fredag den 15. februar kl. 10.30-11.15 koncert for de 3-8-årige med orkestret Skrallebang. Her kan man være med til at rappe, synge og dramatisere en masse kendte eventyr og børnebøger – flot omgivet af Lille Virgil-udstillingen, som biblioteket viser lige nu.

Til koncerten går turen bl.a. forbi en hønsegård med 100 høns, en myg på cykel, og man skal trampe på troldens bro og stave til 'buksevand' - alt det bedste fra børnebøger, I sikker allerede kender. Og har I endnu ikke leget som Lille Virgil i Jægersborg, så benyt lejligheden til at blive lidt længere i Ole Lund Kirkegaards forunderlige univers. Udstillingen kan opleves alle dage frem til udgangen af februar.

På Ordrup Bibliotek handler det om malerkunst i en workshop fredag den 15. februar kl. 11-13. Nærmere bestemt om Emil Noldes berømte blomster, og I kan prøve at gøre ham kunsten efter. Christine Harlang fra Billedkunst & Børn vil være der til at guide jer igennem Emil Noldes farverige univers. Vil I med til koncert eller workshop, skal I melde jer til via genbib.dk.

Dramatik på fortet

Der er altid lunt under fortets historiske hvælvinger, og traditionen tro inviterer fortet til masser af ferieaktiviteter for familier - igen i år af den dramatiske karakter, stedet lægger op til. I kan nemlig afprøve jeres evner som sanitetssoldater. Dét er dem, der skulle operere kugler ud af en soldats ben, klare sig forbi forhindringer med en båre og vide en masse om sårpleje. I bliver udstyret med en soldaterbog, som guider jer til at prøve kræfter med forskellige opgaver som sanitetssoldater.

På Garderhøjfortet kan du blive sanitetssoldat for en dag.

På Garderhøjfortet kan du blive sanitetssoldat for en dag.

Fortet viser også en særudstilling om Sanitetstjenesten, og I kan også lege jer igennem de faste, interaktive udstillinger eller gå med på omvisning i to-kanon tårnet.

Fortet er åbent alle dage i ferien fra kl. 11-15 og i weekenden fra kl. 10.30-16. Kl. 12 er der hver dag en længere rundvisning gennem de mange, historiske gange.

Publiceret 12 February 2019 08:00