DEBAT: 100 dage til EU-valget

Af
Anne Mette Vestergaard

chef for Europa-Parlamentet i Danmark

15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag 26. maj, hvor Gentoftes borgere skal forbi stemmeboksene.

Ved sidste EU-valg i 2014 stemte 66,67 procent i Gentofte Kommune. Det er markant flere end de 56,3 procent, der stemte på landsplan. Jeg håber, at endnu flere vil stemme til forårets EU-valg, så Gentofte kan blive i top-fem.

Måske er du bekymret for klimaforandringer efter sidste års rekordvarme sommer. Måske vil du gerne have indflydelse på, hvad der lovligt kan tilsættes dine fødevarer.

Under alle omstændigheder får du kun medbestemmelse, hvis du stemmer.

I Gentofte går borgerne tilsyneladende meget op i europæisk demokrati. De lå dog stadig under Allerød og Rudersdal, som med stemmeprocenter på henholdsvis 69,42 og 68,95 procent tog toppladserne ved sidste EU-valg. Hvem skal ligge i front denne gang?

Det er fantastisk, at Gentoftes borgere engagerer sig! Men det vil være stort, hvis endnu flere vil være med til at bestemme retningen for EU.

For der er stadig et stykke vej til de næsten 90 procent, der stemmer ved folketingsvalg.

Måske kender du én, der ikke fik stemt ved sidste EU-valg? Eller en førstegangsvælger?

På hjemmesiden www.dennegangstemmerjeg.eu kan du vise, at du vil stemme til valget. Bagefter kan du dele dit personlige link med dem, du kender.

Undersøgelser viser, at det at stemme er en social begivenhed. Hvis du stemmer, øges chancen markant for, at dine kollegaer, dine naboer og din familie også stemmer.

Kan vi skabe en sneboldeffekt, så ender vi med sammen at nå ud til de sofavælgere i Gentofte, der har brug for et kærligt spark for at komme hen til stemmeboksen.

Publiceret 14 February 2019 08:00