Kim Follets 'Den evige ild' er aktuel på Bellevue Teater. Hør den britiske succesforfatter fortælle om bogen.

Kim Follets 'Den evige ild' er aktuel på Bellevue Teater. Hør den britiske succesforfatter fortælle om bogen.

Gentofte Bogmesse: Den evige ild fyrer op under årets litteraturfest

Verdensstjernen Ken Follett er første forfatter på scenen ved Gentofte Bogmesse lørdag den 2. marts kl. 10. Dagen igennem får han følgeskab af stærke danske og internationale forfattere i det tætpakkede program på Gentofte Hovedbibliotek i Hellerup

Der er fortællinger om strid og magtkamp i 1500-tallet, om flugt og frihed, om tvivl, sorg, snærende slægtsbånd, hjernens evolutionshistorie og barndommens lys- og skyggesider i de bøger, aktuelle forfattere fra ind- og udland præsenterer.

På bibliotekets to scener møder du foruden Ken Follett Sofie Jama, Ingrid og Joachim Wall, Iben Mondrup, Tom Rachmann, Malene Ravn, Morten Pape, Andrés Barba, Alberte Winding, Anne-Cathrine Riebnitzsky, Peter Lund Madsen og Jens Andersen.

Millioner af læsere

Britiske Ken Follett, der figurerer på listen over de 100 mest sælgende forfattere gennem tiderne, åbner messen.

Gennem tre årtier har Follett bevist, at vi hungrer efter den gode historie. Han har aldrig lagt skjul på, at han ønsker at underholde sine læsere - og de mange millioner solgte bøger vidner om, at han har ramt rigtigt.

På Bogmessen fortæller han om Den evige ild, der er aktuel som forestilling på Bellevue Teatret og er tredje del af fortællingen om den fiktive engelske by Kingsbridge. Bogen foregår i 1500-tallet og er rig på strid, magtkamp og kærlighed.

Historier for livet

Du kan også møde Sofie Jama, hvis litterære debut 'Et andet menneske, et andet liv' fortæller om hovedpersonen Baraka, der ligesom Jama selv er flygtet fra borgerkrigen i Somalia til Danmark sammen med sin familie.

For Baraka er det kampen for at vriste sig fri af fortidens bånd, der forhindrer hendes forvandling. Men hvad er assimilationens pris? Hvordan ser båndene ud, når først man har smidt dem og ser dem i et nyt lys?

Ingrid og Joachim Wall fik deres bånd revet over. De fortæller om tiden, efter de en tidlig morgen i august 2017 fik det opkald, alle forældre frygter.

'Bogen om Kim Wall - når ordene slipper op' er forældreparrets beretning om mareridtet, der fulgte dette opkald, men mest af alt er det fortællingen om deres datters journalistiske virke og forunderlige liv.

Blodets bånd

Både Iben Mondrup, engelsk-canadiske Tom Rachmann og Malene Ravn har familien som tema i deres aktuelle bøger.

I 'Vi er brødre' af Iben Mondrup er det farens fortielse og åndelige fravær, der driver en kile ind imellem far og sønner.

Iben Mondrup fortæller om sin bog 'Vi er brødre'.

Iben Mondrup fortæller om sin bog 'Vi er brødre'. les kaner

I Rachmans 'Den italienske mester' er det de store armbevægelser og den fysiske skødesløshed, der skubber sønnen ud i iagttagerens rolle, med et brændende ønske om at få sin fars opmærksomhed.

At høre til i en familie er også omdrejningspunktet i Malene Ravns store slægtssaga 'I dine øjne'. Det er fortællingen om Danmark i 1900-tallet, men også historien om forholdet mellem forældre og deres børn.

Mod mørkets hjerte

Ligesom i debutromanen 'Planen' viser Morten Pape os samfundets skyggesider i sin aktuelle bog 'Guds bedste børn'. På bogmessen fortæller Pape om den fiktive historie, der tager udgangspunkt i virkeligheden - nemlig drabet på det unge avisbud Deniz Uzun på Amager.

Vi bliver i det rå miljø med Marie Louise Toksvig, der fortæller om sin bog 'Rødder'. Det er bandeleder Nedim Yasars historie om opstigningen i bandemiljøet, om kammerater, krig og forretninger. Om beslutningen om at vælge en anden vej i livet og om at blive indhentet af sin egen fortid.

Spanske André Barba fører i 'Lysende Republik' læserne ind i mørkets hjerte.

Spanske André Barba fører i 'Lysende Republik' læserne ind i mørkets hjerte.

Anderledes, men ikke mindre foruroligende, bliver det, når den prisbelønnede spanske forfatter Andrés Barba med bogen 'Lysende Republik' fører os helt ned i mørkets hjerte, dér hvor tvivlen på selv de mest fundamentale forestillinger opstår. For hvad sker der, når børn slår ihjel?

Livets kastevinde

I bogen 'Kastevind', der består af en række erindringsglimt fra barndommen, giver Alberte Winding indblik i de omvæltninger, der prægede hendes tidlige liv. Hun fortæller historien om at føle sig overset, om tab og sorg, men også om at finde styrken til at stå imod vindene og leve livet på sin egen måde.

Alberte Winding fortæller om sorg og tab, men også om at finde sig selv.

Alberte Winding fortæller om sorg og tab, men også om at finde sig selv. les kaner

De kastevinde, datter og far udsættes for i Anne-Cathrine Riebnitzskys 'Smaragssliberen', er voldsomme. Faren dør af et hjertestop, men genoplives mirakuløst, mens datteren på en opgave for UNESCO bliver kidnappet i grænseegnen mellem Georgien og Aserbajdsjan, mellem kristendom og islam. Begge kæmper de for at finde skønheden i et liv. hvor døden er evigt nærværende.

Anne-Cathrine Riebnitzsky fortæller om sin seneste bog '

Anne-Cathrine Riebnitzsky fortæller om sin seneste bog '

At det er kompliceret at være et menneske, kan også Peter Lund Madsen tale med om. Som ung kæmpede han selv med angsten for at blive sindssyg. Nok har menneskets hjerne udviklet sig voldsomt, men har udviklingen, kravet om hele tiden at være til stede og på, overhalet os indenom? Er det derfor, folk rammes af stres, ADHD, demens, psykoser og angst?

I 'Frihedens pris' inviterer Peter Lund Madsen alle på en rejse ind i menneskehjernens vidunderlige og kringelkrogede evolutionshistorie.

En hyldest til livet

Gentofte Bogmesse runder af med en hyldest til livet og fællesskabet: Kim Larsen forstod om nogen at skrive den gode historie med sin musik.

Jens Andersen - Danmarks nationalbiografist - fortæller om arbejdet med bogen om Danmarks nationalskjald Kim Larsen.

Jens Andersen - Danmarks nationalbiografist - fortæller om arbejdet med bogen om Danmarks nationalskjald Kim Larsen.

Da Danmarks nationalskjald døde sidste år, var han ved at fortælle sin egen historie, og det var Jens Andersen - vel Danmarks nationalbiografist - der skulle fortælle den. Samtalerne er nu samlet i bogen 'Kim Larsen - Mine unge år', og på bogmessen fortæller Jens Andersen om arbejdet med bogen.

Hvor og hvornår

Her sker det: Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6, Hellerup.

Mere info om Gentofte Bogmesse på genbib.dk/bogmesse. Der er fri entré.

Dørene åbnes klokken 9.30, og messen åbnes af borgmester Hans Toft klokken 10.

Der kan dagen igennem købes kaffe, kage og sandwich i bibliotekets café.

Program for husets to scener

Biblioteksscenen:

10.00-11.00: Ken Follett: Den evige ild

11.00-11.45: Anne-Cathrine Riebnitzsky: Smaragdsliberen

12.00-12.30: Alberte Winding: Kastevind

12.30-13.15: Sofie Jama: Et nyt menneske, et nyt liv

13.30-14.15: Morten Pape: Guds bedste børn

14.30-15.15: Tom Rachman: Den italienske mester

15.30-16.15: Peter Lund Madsen: Frihedens pris

16.15-17.00: Jens Andersen: Kim Larsen - mine unge år

Øregårdssalen:

11.00-11.45: Andrés Barba: Lysende republik

12.00-12.45: Ingrid og Joachim Wall: Kim Wall - når ordene slipper op

13.30-14.15: Marie Louise Toksvig: Rødder

14.30-15.15: Iben Mondrup: Vi er brødre

15.30-16.15: Malene Ravn: I dine øjne

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Publiceret 26 February 2019 19:30

SENESTE TV