I denne uge anbefaler biblioteket 'Lad os håbe på det bedste' af Caroline Setterwall. Pressefoto

I denne uge anbefaler biblioteket 'Lad os håbe på det bedste' af Caroline Setterwall. Pressefoto

Biblioteket anbefaler: Frygtløs ransagelse af døden, livet og alle vores forventninger til det

Af
Signe Langtved Pallisgaard

0Litteraturkonsulent

Gentofte Hovedbibliotek

En tidlig morgen finder Carolina sin mand død i sengen. Hun selv har sovet i et andet rum sammen med deres lille søn på under et år. Med ét slag ændrer hele hendes verden sig, og hun står hun tilbage som enke og enlig mor.

I to fortæller-spor, der krydsklippes, fortæller Carolina Setterwall historien fra dengang, hun mødte sin kæreste, til den fatale morgen, og om månederne efter hans død.

Da Carolina møder den tilbageholdende, ordknappe og tvivlende Aksel, er hun er 30 år og ønsker sig brændende en familie. De bliver forelskede, men støder ofte sammen i deres forskellighed.

Hvor Aksel har brug for ro og alenetid, presser hun på for at få opfyldt alle sine drømme, og da Aksel dør, plages hun af en forestilling om, at det er hendes skyld – at hun har presset ham så meget, at hjertet stod af.

Denne skyld rammer hende hårdt midt i den altopslugende sorg, og det samme gør behovet for at huske og forstå Aksel, og alt det, der skete mellem dem i de alt for få år, de fik sammen.

'Lad os håbe på det bedste' er en stærk fortælling om kærlighed – både den virkelige og forestillingen om den. Men den handler også om den svære overgang fra forelskelse til forældreskab.

Romanen er en pageturner, der er både underholdende og tankevækkende – ikke mindst i dens frygtløse ransagelse af døden, livet og alle vores forventninger til sidstnævnte. Carolina Setterwall, født 1978, er vokset op i Sala og bor i Stockholm sammen med sin søn, sin kæreste og hans datter. Hun er kommunikationsuddannet, skriver for forskellige medier og har sin egen blog.

'Lad os håbe på det bedste' er hendes debut. Bogen, der har taget læserne og anmelderne med storm, er hidtil solgt til 24 lande.

Publiceret 09 March 2019 10:03

SENESTE TV