Debatten fortsætter om byggeplanerne ved Charlottenlund Station, som er nabo til Forstbotanisk Have. Arkivfoto

Debatten fortsætter om byggeplanerne ved Charlottenlund Station, som er nabo til Forstbotanisk Have. Arkivfoto

DEBAT: Smeden og bageren

Af
Niels Nørgaard

Ordrupvej 179

Charlottenlund

Bent Vejre og Sofie Stemann Beck skrev for nyligt i nærværende avis et noget besynderligt læserbrev, som jeg er nødt til at kommentere.

Der er flere mærkværdige udsagn i brevet, som fortjener præcisering. Hvordan skal man f.eks. tolke sætningerne ”går man en tur i Forstbotanisk Have, møder man ikke mange mennesker”. Lige derefter skriver man så ”og har man behov for en gåtur i naturen, er der rig mulighed for dette i Charlottenlund Skov, Bernstorffparken, Dyrehaven samt de mange andre skønne naturområder, som ligger i Gentofte Kommune.”

Som jeg læser disse sætninger, så er man i gang med en argumentation, der minder om den logik, den stakkels gamle bager er udsat for i Wessels digt om smeden og bageren, hvor logikken er, at man har to bagere og kun én smed, så derfor kan man godt undvære en bager.

Man får uvægerligt det indtryk ved læsning af Vejre og Becks brev, at vi ikke skal klynke, hvis Forstbotanisk Have forsvandt eller tager skade, for der er så mange andre 'skønne naturområder', vi kan besøge i stedet for. Jeg lader læseren selv drage konklusionen om de to skribenters velforvarenhed.

Men det er ikke det eneste kritisable i brevet. Man skriver nemlig også, at vi klynker over ungdomsboliger. Det er ren fordrejning og spin. Grunden til, at vi overhovedet taler om disse knap otte procent af byggeriet, er, at de konservative, ja nærmest hele kommunalbestyrelsen, står med kleenex i hånden, når de fortæller om det voldsomme behov for ungdomsboliger og bruger det som bevæggrund for at bygge de 92 andre procent boliger.

Vi vil slet ikke have, at der bliver bygget noget som helst der og har nu i lang tid forsøgt at få hvert enkelt medlem til at stå frem og sige, at de er komfortable med at få otte procent ungdomsboliger mod en betaling på snesevis af helt almindelige ejerligheder. Hidtil med meget lidt held.

Publiceret 15 March 2019 17:00

SENESTE TV