Geir Gulliksen har selv set sig beskrevet i flere bøger, blandt andet i Karl Ove Knausgårds 'Min Kamp' – han er Knausgårds forlægger. Pressefoto

Geir Gulliksen har selv set sig beskrevet i flere bøger, blandt andet i Karl Ove Knausgårds 'Min Kamp' – han er Knausgårds forlægger. Pressefoto

Arrangement: Mød norsk stjerneforfatter, der skaber livlig debat

Nu kommer chancen for at møde den norske stjerneforfatter Geir Gulliksen på Gentofte Hovedbibliotek. Han er født i 1963 og er forlægger på Forlaget Oktober. Han debuterede i 1986 og har skrevet digte, essays, skuespil, børnebøger og adskillige romaner.

I 2012 modtog han Aschehougprisen for sit forfatterskab. Med sin roman 'Historie om et ægteskab' fra 2015 fik han mange nye læsere i hele Skandinavien. Romanen fik strålende anmeldelser, den blev kaldt et 'intenst og gribende skilsmissedrama' og har vakt stor debat om kønsroller, ægteskab, kærlighed og begær i vores tid og om den såkaldte autofiktion.

'Historie om et ægteskab' blev altså hans internationale gennembrud, og den blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Den nye roman 'Se på os nu', der udkommer i Danmark i april 2019, fortsætter den ærlige og uforfærdede undersøgelse og udfordring af disse forhold.

En lidenskabelig affære

I 'Se på os nu' møder vi 50-årige Hans, der har været gift med Ingunn i 14 år. Til et bryllup havner han ved siden af den meget yngre Harriet, som er nybagt mor, og som han modstræbende, men desto mere heftigt får en lidenskabelig affære med. Romanen er en indgående skildring af alle de følelser, kræfter og konsekvenser, denne affære sætter i spil.

Geir Gulliksen har selv set sig beskrevet i flere bøger, blandt andet i Karl Ove Knausgårds 'Min Kamp' – han er Knausgårds forlægger.

Det foregår onsdag 24. april kl. 17-18.30. Geir Gulliksen vil tale norsk.

Arrangementet er gratis, men man skal tilmelde sig på genbib.dk/billetter.

CV

Publiceret 15 April 2019 11:03