Biblioteket vil summe af vild akrobatik og musik, når cykelartisten Serge Huercio, fra Bellevue Teatrets opsætning af 'Cykelmyggen Egon', viser tricks på sin cykel lørdag den 27. april på Gentofte Hovedbibliotek. Pressefoto

Biblioteket vil summe af vild akrobatik og musik, når cykelartisten Serge Huercio, fra Bellevue Teatrets opsætning af 'Cykelmyggen Egon', viser tricks på sin cykel lørdag den 27. april på Gentofte Hovedbibliotek. Pressefoto

Kulturkalenderen: Cykelmyggen ruller på biblioteket

Hele ugen

Caféen på Holmegårdsparken, Ordrupvej 32, er åben for alle og har åbent hver dag året rundt kl. 12–19.30. Man kan spise i caféen, men også benytte ‘take-away-service’ og tage maden med hjem. Ring og bestil på tlf. 3945 1855, www.holmegaardsparken.dk.

Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte. Vil du gøre en forskel som frivillig? Vil du deltage i eller være frivillig igangsætter for en netværksgruppe? Har du brug for anonym social-juridisk rådgivning? Hellerupvej 24, 1., tlf. 3940 4648. Åbent mandag-torsdag kl. 10-15, fredag lukket. Send en e-mail til kontor@frivilligcentergentofte.dk for at lave en aftale.

Brogårdshøjs Aktivitetscenter og Café. Et åbent tilbud til alle pensionister og efterlønsmodtagere i Gentofte Kommune. Aktivitetscentret har åbent fra mandag til fredag, her kan man nyde samværet med andre og dyrke fælles interesser. I caféen er det bl.a. muligt at forudbestille varm mad til frokost. Brogårdsvej 60. Tlf. 3968 3883. www.gentoftekommune.dk/brogaardshoej.

Idé-huset, ældre hjælper ældre. Samvær og forskellige aktiviteter: Smalfilmvideo, Data, Træværksted, Telefonstjerne og Besøgstjeneste. Åbent mandag-fredag kl. 10-14, Stolpehøj 150, tlf. 3940 0560.

Ældre Sagens IT-klub, Ordrupvej 60, 3. (der er elevator), hjælper med problemer vedrørende pc, iPad m.m. Tirsdage og torsdage fra kl. 10-13.30 og onsdage fra kl. 13-15.30.

Øregård Museum viser udstillingen 'Salto: Stentøjsmesteren'. Oplev Saltos ikoniske værker på Øregaard Museums store forårsudstilling. Åbent onsdag-fredag kl. 9-16, lørdag-søndag kl. 12-16. Vises frem til 23. juni.

Gentofte Kino

Dronningen: Tirsdag-onsdag kl. 14.

Den sidste gentleman: Tirsdag-onsdag kl. 16.15.

Gloria Bell: Tirsdag-onsdag kl. 18.15.

Værk uden skaber: Tirsdag-mandag kl. 20.10.

Green Book: Torsdag-mandag kl. 14.

Sir: Torsdag-mandag kl. 16.20.

Gøg & Gokke: Torsdag-mandag kl. 18.15.

Wonder Park: Lørdag kl. 12.15.

Onsdag 24. april

Kl. 10: Babysalmesang i Dyssegårdskirken. Barnet får en bred sansestimulering gennem sang og klange, gestik, rekvisitter og enkle danse i en vekselvirkning mellem bevægelse og stilhed. Alle er velkomne med babyer på ca. 2½-12 måneder. Bagefter er der kaffe, brød og babyhygge for dem, der har lyst. Mere info hos Julie Wolf Seidelin på tlf. 2014 5716 eller dyssegaardskirken@live.dk.

Kl. 10-12: Havebesøg i Dyssegård. Kom med og få gode råd, når to lokale Dyssegård-borgere inviterer indenfor i deres smukke og inspirerende haver. Dyssegård Bibliotek.

Kl. 11-12: Charlotteklubben spiller petanque. Banen ligger mellem Charlotteklubben og Vangede Bibliotek.

Kl. 13.15: Kunstkvarter: Kom tæt på kunsten, når museets kunstfaglige medarbejdere sætter fokus på udvalgte værker i den aktuelle Salto-udstilling. Øregaard Museum.

Kl. 14: Hellerup Kirkes filmklub viser film i sognegården, Margrethevej 7B.

Kl. 14-16: Netcafé. Få individuel hjælp til den digitale verden. Dyssegård Bibliotek.

Kl. 15-17: Onsdagsspil. Hver onsdag mødes deltagerne til afslappet hygge omkring alverdens spil. Vangede Bibliotek.

Kl. 16-17.30: Tysk Salon. Vil du skærpe dit tyske? Ordrup Bibliotek.

Kl. 16.30-18: Strikkeklub. Vangede Bibliotek.

Kl. 17-18.30: Litteraturscenen: Den prisvindende forfatter Geir Gulliksen gæster Hovedbiblioteket for at tale om sin seneste romanudgivelse 'Se på os nu'. Geir Gulliksen fik mange nye læsere i hele Skandinavien med 'Historie om et ægteskab'; en roman, som vakte stor debat om kønsroller, ægteskab, kærlighed og begær i vores tid og om den såkaldte autofiktion. Den nye roman fortsætter den ærlige og uforfærdede undersøgelse og udfordring af disse forhold. Geir Gulliksen taler på norsk.

Kl. 19-21: Quiz! Quiz! Quiz! Quiz med om alt mellem himmel og jord. Vangede Bibliotek.

Kl. 20: Kaffesalon - Kun for kvinder! De populære kaffesaloner med Hanne Meulengracht ved klaveret og Pia Jette Hansen som salonværtinde fortsætter som i de sidste 18 år. Aktuelle kvinder og syngende servitricer står for grin med bid og overraskelser i den kendte salonånd i øvre salon. Bellevue Teatret. Billetter på tlf. 7020 2096.

Torsdag 25. april

Kl. 13-15: Gåtur med Dyssegård Kulturgruppe: Holder du af at gå en tur i det grønne i fællesskab med andre? Dyssegård Bibliotek.

Kl. 14-16: Netcafé. Få individuel hjælp til it. Ordrup Bibliotek.

Kl. 14-16: Netcafé. Få individuel hjælp til it. Gentoftegade Bibliotek.

Kl. 14.30-16.30: Klub Kapow. Kreaværksted. Ordrup Bibliotek.

Kl. 15-17: Papirsnedkeriet. Kreaværksted. Hovedbiblioteket.

Kl. 17-18: Dansk Café: Would you like to practice your Danish? Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 17-19: Danmark spiser sammen – med Maddysten: Kom til en social fællesspisning, fællessang og hygge ved langborde og mød nogle af deltagerne fra tv-programmet 'Maddysten'. Arrangementet er en del af initiativet 'Danmark spiser sammen', og Folkebevægelsen mod Ensomhed er i Gentofte repræsenteret af Røde Kors og Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte. Gentofte Hovedbibliotek. Entré 50 kr. for madbillet.

Kl. 19-21: Foredrag: Den eneste ene v/Jakob Olrik: Kærlighed er svaret på alt. Men hvad er spørgsmålet? Hvem er det, der styrer vores drømme? Hvem dirigerer vores lykke? Og hvem er det, der hele tiden holder os tilbage? Det er tid til at finde modet frem og slippe os selv løs. Arrangeret af AOF. Gentofte Hovedbibliotek. Entré 145 kr.

Kl. 20: Foredrag: 'Dannelsens og kreativitetens lys'. Idehistoriker og dannelsesforsker Lars Geer Hammershøj tager deltagerne med til illuminationsfasen, fasen i den kreative proces, hvor man får den nye lyse idé. Her er leg og humor dominerende. Rådhushallen, Gentofte Rådhus. Gratis billetter via gentofte.dk/merelys.

Kl. 20: Kaffesalon - Kun for kvinder! De populære kaffesaloner med Hanne Meulengracht ved klaveret og Pia Jette Hansen som salonværtinde fortsætter som i de sidste 18 år. Aktuelle kvinder og syngende servitrisser står for grin med bid og overraskelser i den kendte salonånd i øvre salon. Bellevue Teatret. Billetter på tlf. 7020 2096.

Kl. 20: Jazzkoncert i Hellerup Sejlklubs restaurant med Søndergaard/Sørensen Quintet, der spiller bebop, swing og latin. Fri entré.

Kl. 20-23: Musik: The Giants of Soul: En aften med de største af de største inden for soulmusik. Charlottenlund Travbane. Billetter hos Ticketmaster Danmark.

Fredag 26. april

Kl. 10: 'De vise mænd' i Hellerup Kirke, et fællesskab for mænd i alle aldre, der mødes til en kop kaffe og laver noget med hænderne. Deltagerne arbejder med træ og laver deres egne genstande. Ingen tilmelding.

Kl. 10-10.30: Morgensang: Kryb og kravl. Bibliotekets hyggelige morgensang hylder insekterne denne fredag. Gentofte Hovedbibliotek

Kl. 14-16: Forfattere om fredagen. Deltag i snakken om forfattere, litteratur og kultur hver fredag. Vangede Bibliotek.

Kl. 14.30-16: Læsesalon i Jægersborg Kirke. Deltagerne hører noveller, uddrag fra romaner, og der er temadage omkring en bestemt forfatter, etc. Kaffe/te og kage undervejs.

Lørdag 27. april

Kl. 10-10.45: Sjov med ord: Den Kloge Ugle: Bøgernes univers bliver åbnet med musik, leg og bevægelse. Jægersborg Bibliotek.

Kl. 10-10.45: Sjov med ord: Oplæsning: Bibliotekaren læser højt og leger med sproget, så det slår gnister! Vangede Bibliotek.

Kl. 11-12: Opvisning: Cykelmyg i biblioteket. Biblioteket vil summe af vild akrobatik og musik, når cykelartisten Serge Huercio, fra Bellevue Teatrets opsætning af 'Cykelmyggen Egon', viser tricks på sin cykel. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 11-13: Workshop: Lækre insektsnacks. Snup en sund velkomstdrink med æble, ingefær og fårekylling og få en 20 minutters introduktion til spiselige insekter i børnehøjde. Mums! Dyssegård Bibliotek.

Kl. 11-17: Biblioteksnørd: Brætspil på bib. Om du er anerkendt mester i bridge eller aldrig har set en terning før, er du mere end velkommen til at komme og spille med. Gentoftegade Bibliotek.

Kl. 13-15: Gode brugte ting og møbler kan indleveres til brug for nye flygtninge i kommunen i Startbiksen, der ligger i kælderen i Det Grå Pakhus overfor Håndarbejdsværkstedet på Teglgårdsvej 21 A. Frivillige fra Netværkshuset og Venligboerne byder velkommen, tager imod ting og udleverer til flygtninge.

Søndag 28. april

Kl. 14: Tag med på offentlig omvisning i foråret store udstilling 'Salto. Stentøjsmesteren' med arbejder af den verdensberømte, danske kunstner Axel Salto. Øregaard Museum.

Mandag 29. april

Kl. 11-13: Quiltning for alle. Jægersborg Bibliotek.

Kl. 14-16: Netcafé. Få hjælp til it. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 16-17: Omvisning: Kom med på en gratis omvisning i MERE LYS-udstillingen. Rådhushallen, Gentofte Rådhus. Gratis billetter via gentofte.dk/merelys

Kl. 16-17.30: Spansk Salon - ¡Hablemos español! Ordrup Bibliotek.

Kl. 16-18: Drop-in Strik. Gentoftegade Bibliotek.

Kl. 17-18.30: Musik: Klub Jazz: 'Torben Ulrich og den danske jazzscene'. Torben Ulrich har i en menneskealder været aktiv inden for tennis, billedkunst, film, litteratur og poesi, filosofi, buddhisme og ikke mindst inden for jazzmusikken. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 19-21: Musik og Litteratur: Forfatterarrangement med Maria Helleberg, middelalder-bigband og levende historie. En ting er den historiske roman selv, men hvordan lød tidens musik? Hvordan gik folk klædt? Hvordan duftede de? Forfatteren Maria Helleberg og de to middelalder-orkestre Almune og Götterfunken er gået sammen om en ny form for forfatterarrangement. Gentofte Hovedbibliotek. Entré 145 kr.

Tirsdag 30. april

Kl. 11: Den lokale afdeling af Dansk Vandrelaug arrangerer en tur til Ermelunden for at se på anemoner. Turen, der er på ca. 10 km, starter og slutter ved Gentofte Station. Turleder er Ulla Mørk, tlf. 2369 1626.

Kl. 14.30-16.30: Klub Kapow. Kreaværksted. Ordrup Bibliotek.

Kl. 16.30-17.30: Italiensk café / Benvenuti, qui si parla solo italiano. Gentoftegade Bibliotek.

Kl. 17: Naturvidenskaben i retfærdighedens tjeneste – Virkelighedens CSI. Hvis man ser CSI, eller en af de mange lignende serier, er man næppe i tvivl om, at naturvidenskab er en vigtig del af moderne politiarbejde, i form af eksempelvis retsmedicin, retskemi, antropologi og kriminalteknik. Dyssegård Bibliotek.

Kl. 18-19: English Café. En gang om ugen har du mulighed for at forbedre dit engelske på biblioteket sammen med andre. Gentofte Hovedbibliotek.

Onsdag 1. maj

Kl. 10: Babysalmesang i Dyssegårdskirken. Barnet får en bred sansestimulering gennem sang og klange, gestik, rekvisitter og enkle danse i en vekselvirkning mellem bevægelse og stilhed. Alle er velkomne med babyer på ca. 2½-12 måneder. Bagefter er der kaffe, brød og babyhygge for dem, der har lyst. Mere info hos Julie Wolf Seidelin på tlf. 2014 5716 eller dyssegaardskirken@live.dk.

Kl. 11-12: Charlotteklubben spiller petanque. Banen ligger mellem Charlotteklubben og Vangede Bibliotek.

Kl. 14-16: Netcafé. Få individuel hjælp til den digitale verden. Dyssegård Bibliotek.

Kl. 15-17: Onsdagsspil. Hver onsdag mødes deltagerne til afslappet hygge omkring alverdens spil. Vangede Bibliotek.

Kl. 16-17.30: Fransk Salon. Aimez-vous le français? Ordrup Bibliotek.

Kl. 16.30-18: Strikkeklub. Vangede Bibliotek.

Publiceret 24 April 2019 15:17

SENESTE TV