Paul Potts, der tog turen fra telefonsælger til tenor, kan opleves på Bellevue Teatret til december. Pressefoto

Paul Potts, der tog turen fra telefonsælger til tenor, kan opleves på Bellevue Teatret til december. Pressefoto

Paul Potts gæster Klampenborg

Telefonsælgeren, der blev en verdensstjerne efter sin sejr i engelsk talentkonkurrence, er hyret til at synge julen ind på Bellevue Teatret

Af
Jesper Bjørn Larsen

Det er et herostratisk berømt YouTube-klip, som man bør unde sig selv at se, hvis man ikke har set det endnu.

Det er fra den første sæson af 'Britain's Got Talent' i 2007. Scenen er en af de første auditions. Foran dommerne står den dengang 36-årige telefonsælger Paul Potts fra Bristol, som har proklameret, at han vil optræde med opera. Man kan se på dommernes udtryk, at de forventer det værste fra den lidt trivelige herre. De vil bare have det overstået.

Men så begynder manden at synge 'Nessun Dorma', den berømte arie fra Puccinis opera 'Turandot', arien, som mange forbinder uløseligt med Luciano Pavarotti. Tårerne triller ned ad kinderne på Amanda Holden, hendes to meddommere Simon Cowell og Piers Morgan bliver også blæst bagover, og publikum i salen jubler begejstret. Paul Potts ligner mest af alt en, der ikke helt ved, hvad der lige skete.

Paul Potts endte med at vinde konkurrencen - i finalen sang han atter 'Nessun Dorma' - og udsendte kort efter sit debutalbum, der stormede op af hitlisterne i flere lande og solgte ikke færre end 3,5 millioner eksemplarer. Hele hans Grimme Ælling-fortælling blev senere filmatiseret.

I dag ernærer Paul Potts sig som omrejsende sanger, og i den egenskab kan man opleve ham på Bellevue Teatret, hvor han 19. december vil synge julen ind.

Han vil optræde sammen med den danske gæstesolist Kirstine Bonde, og "publikum kan se frem til en varm og underholdende aften, hvor man kan svømme hen til engelske og danske juleklassikere og nyde duetter med de to solister," skriver Bellevue Teatret i en pressemeddelelse.

Kirstine Bonde er klassisk sanger, men har bevæget sig inden for mange forskellige genrer. Hun har medvirket i en række store opera-, operette- og musicalforestillinger såsom 'West Side Story', 'Evita', 'Flagermusen, 'Cosi fan tutte' og 'Farinelli', og i 2018 udgav hun sit debutalbum, hvor hun fortolker store pop- og rockhits.

Koncerten på Bellevue Teatret er arrangeret af Kanonproduktion.

Billetsalget er startet.

Publiceret 25 April 2019 18:26

SENESTE TV