Journalisten Lasse Soll Sunde er ugens læser. Pressefoto

Journalisten Lasse Soll Sunde er ugens læser. Pressefoto

Ugens Læser: "Hvis en bog efter 50-70 sider ikke giver lyst til at fortsætte, så er der så mange andre, man kan kaste sig over"

Lasse Soll Sunde, 49 år, journalist

Hvilken roman har du sidst læst?

"Det må være 'Hildegard' af Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Meget velskrevne bøger, der dykker ned i det spirituelle, det barske middelalderliv og den stærke længsel efter noget både håndgribeligt og uhåndgribeligt. Dér bliver man sendt på en længere rejse til en tid og et sind, vi er så langt fra i dag. Det er fascinerende."

Hvem er din favoritforfatter?

"På den skønlitterære front er et bud Michael Cunningham, en amerikansk forfatter, der ikke har skrevet så mange bøger, men bl.a. har skrevet 'The Hours', der også er en af mine favoritfilm."

Hvad er din favoritgenre?

"Jeg læser gerne historiske bøger, der oftest ikke er fiktion. For nylig købte jeg en slags historisk antologi, 'Konfliktzonen Danmark', der tager fat i større danske historiske udfordringer, som Genforeningen og ideen om Danmark til Ejderen og hvor, den egentlig stammer fra. Den bog har masser af læsevitaminer, og så kan jeg godt lide, at bøger er lavet med gode fotos, og at der har været en god grafiker på spil. Det gør, at en bog bliver en oplevelse."

Har du nogensinde opgivet en bog?

"Det har jeg. Hvis en bog efter 50-70 sider ikke giver lyst til at fortsætte, så er der så mange andre, man kan kaste sig over."

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

"Jeg har netop læst en bog af en columbiansk forfatter, Emma Reyes, der hedder 'Breve fra en barndom'. En temmelig barsk, men også meget rørende fortælling om forfatterens egen opvækst, der også foregik i et nonnekloster. Den er skrevet i brevform til en ven, der modtager alle kapitlerne én for én. Formen er enkel, historien cirkler mestendels om hendes erindringer som lille fem- til ti årig-pige, en tid, man ikke altid husker så mange detaljer fra, især ikke hvis livet har været barskt. Men her folder forfatteren hele detaljerigdommen ud."

Lasse Soll Sunde holder 11. september kl. 19 på Jægersborg Bibliotek foredraget 'Berlinmurens historie: et filmforedrag'.

Publiceret 19 May 2019 10:01

SENESTE TV