'Scener fra hjertet' er en stærk personlig historie og et opråb fra Greta Thunberg og hendes familie. Pressefoto

'Scener fra hjertet' er en stærk personlig historie og et opråb fra Greta Thunberg og hendes familie. Pressefoto

Biblioteket anbefaler: Lær klimaikonet Greta Thunberg at kende

Af
Signe Langtved Pallisgaard

Litteraturkonsulent i Gentofte Kommune

Den 16-årige svenske klimaaktivist Greta Thunberg er på kort tid gået hen og blevet et ikon. Hun har egenhændigt sat sig for at råbe verdens politikere op i sin kamp for at redde klimaet ved at kræve handling her og nu, og det har på rekordtid gjort hende berømt over hele verden.

I denne bog 'Scener fra hjertet' får man historien bag den unge pige, der spurgte sig selv - og alle andre, hvorfor ingen gør noget ved klimakrisen. Det er fortællingen om en udfordret familie, hvor begge døtre fik alvorlige psykiske diagnoser, hvilket kom til at påvirke hele familiens liv.

Stærk historie

Med sin skolestrejke hver fredag og sine taler i bl.a. FN er Greta Thunberg fast besluttet på at ændre skæbnen for vores planet. Med sine klare enkle budskaber brænder hun så stærkt igennem, at tusinder og atter tusinder af andre unge verden over – herunder i Danmark – er fulgt i hendes fodspor og demonstrerer for klimaet og håbet om en fremtid.

'Scener fra hjertet' er en stærk personlig historie og et opråb fra Greta og hendes familie, der tacklede deres egen altopslugende krise ved at tage en endnu større krise på deres skuldre - den globale klimakrise.

Bogen er skrevet i korte scener og man læser den som en roman. Samtidig indeholder den et sammendrag af Gretas vigtigste taler, der har bevæget verdens politikere og alle os andre og for alvor sat klimaet på den internationale politiske dagsorden.

Nomineret til Nobelpris

Greta Thunberg, der er født i 2003, er en svensk skoleelev og klimaaktivist, som på eget initiativ kæmper imod global opvarmning ved siden august 2018 hver fredag at have strejket foran den svenske rigsdag med slagordene 'Skolestrejke for klimaet'.

Hun er verdensberømt for sine taler ved blandt andet FN’s klimakonference COP 24 og World Economic Forum i Davos samt for sin TED-talk og sit møde med paven i april 2019.

Hun er nomineret til Nobels fredspris. Bor i Stockholm med sin lillesøster Beata, sin mor, Malena Ernman, der opgav en karriere som internationalt anerkendt operasanger, samt sin far, Svante Thunberg.

Publiceret 09 June 2019 10:00