Gentofte-borger Ove Lund er blandt initiativtagerne bag den nye bisidderordning.

Gentofte-borger Ove Lund er blandt initiativtagerne bag den nye bisidderordning.

Velux Fonden støtter ny lokal bisidderordning

Socialpolitisk Forum i Gentofte modtager 40.000 kr. til oprettelsen af en bisidderordning

Velux Fonden har bevilliget 40.000 kroner til oprettelsen af en bisidderordning i Gentofte. Det er Socialpolitisk Forum i Gentofte, der står for oprettelsen, og har ansøgt om penge til initiativet.

"Socialpolitisk Forum i Gentofte er stolte af, at deres første initiativ har modtaget den store anerkendelse, der ligger i at modtage en så stor bevilling fra Velux Fonden, og glæder sig til at sætte deres næste skib i søen. Til efteråret gennemføres tre arrangementer på Hovedbiblioteket med fokus på social bæredygtighed," skriver Socialpolitisk Forum i Gentofte i en pressemeddelelse.

Bag ansøgningen ligger flere måneders forberedelser med at indhente erfaringer fra andre bisiddere, med at udforme bisidderordningen og med at etablere en bisiddergruppe. Interessen for at blive bisidder har været stor. I første runde har 11 seniorer besluttet sig for at bruge noget af deres tid, viden og erfaring til at bistå borgere i deres kontakt med de kommunale myndigheder.

De 11 bisiddere har alle en omfattende faglig viden og erfaring fra deres tid som bl.a. læge, socialrådgiver og psykolog. Socialpolitisk Forum i Gentofte har arrangeret et professionelt bisidderkursus, som alle bisidderne har deltaget i. Og allerede den første dag bisidderordningen blev omtalt i Villabyerne, henvendte tre borgere sig om meget forskelligartede problemstillinger.

Kapp

Publiceret 13 July 2019 11:30