'Opstilling med blomster' fra ca. 1838, malet af Johan Laurentz Jensen (1800-1856) er museets anden nyerhvervelse.

Opstilling med blomster, fra ca. 1838, malet af Johan Laurentz Jensen (1800-1856) kan nu ses på Øregaard Museum.

Ny udstilling: To blomstrende nyerhvervelser på Øregaard Museum

Med udstillingen 'Juel - Fischer - Weie' kan man gå på opdagelse i Øregaard Museums to nyerhvervelser

I sommermånederne kan man fordybe sig i værker fra samlingen på Øregaard Museum og se museets fornemme nyerhvervelser. Udstillingen 'Juel - Fischer - Weie. Dansk Kunst fra 1750-1950' giver indsigt i kunst og kunstnerne med tilknytning til museets lokalområde, der samtidig havde betydning på den nationale kunstscene.

Udstillingen rummer bl.a. to fornemme nyerhvervelser, som indenfor det seneste år er blevet føjet til samlingen af dansk kunst fra 1750-1950. Med støtte fra Ny Carlsbergfondet er det nemlig lykkes at erhverve pragtværket 'Opstilling med blomster' fra ca. 1838 skabt af Johan Laurentz Jensen (1800-1856), kendt som I.L. Jensen, eller bare 'blomster-Jensen'.

Blomstertorvet, Højbro plads, København, malet af Edvard Weie (1879-1943), er det ene af museets nyerhvervelser.

Blomstertorvet, Højbro plads, København, malet af Edvard Weie (1879-1943), er et af museets nyerhvervelser.

Desuden har Augustinus Fonden gjort det muligt at erhverve Edvard Weies (1879-1943) fine maleri 'Blomstertorvet, Højbro plads, København', der nu indgår i museets samling af modernister fra det 20. århundrede.

To vigtige kunstnere

”Vi er meget meget glade for den store opbakning, vi har mødt fra Ny Carlsbergfondet og Augustinus Fonden. Det betyder, at vi også i år har kunnet realisere vores ønsker om at udvikle museets samling af ældre og nyere dansk kunst. Begge kunstnere spiller på hver deres måde en vigtig rolle i forståelsen af, hvad guldalderkunst og dansk modernisme indebærer af frihedssøgende kunstnere og nytænkende udtryk. Vi har i flere år arbejdet på at udvikle museets samling af kunst, så den giver mening i forhold til vores geografiske placering samt belyse værker skabt af kunstnere med en særlig betydning og kvalitet for området og dansk kulturarv. Når fondene yder denne vigtige støtte, er det en generøsitet som komme os alle til gode,” siger museumsdirekør, Sidsel Maria Søndergaard, i en pressemeddelelse.

Udstillingen viser også værker af Jens Juel, C.W. Eckersberg, Lorentz Frølich, P.C. Skovgaard, Paul Fischer og Jais Nielsen samt møbler og porcelæn fra perioden omkring Øregaards tilblivelse. Den præsenteres i stueetagen i perioden 6. juli - 1. september. Museets 1. etage er lukket i sommerperioden pga. forberedelser til efterårets udstilling om den danske maler og Matisse-elev, Astrid Holm. Entré til museet er derfor nedsat til 40 kr. i sommerperioden.

Øregaard Museum, onsdag-fredag: kl.13-16, Lørdag-søndag: kl.12-16, Museet er lukket mandag og tirsdag.

gs

Publiceret 19 July 2019 08:00