Klampenborg-træner Bent Olsens 'Red Cactus' vandt Svensk Galop Derby. Foto: Stefan Olsson

Klampenborg-træner Bent Olsens 'Red Cactus' vandt Svensk Galop Derby. Foto: Stefan Olsson

Klampenborg-hest i svensk galop-triumf

Klampenborg-træner Bent Olsens Red Cactus vandt i sidste weekend Svensk Galop Derby med en førstepræmie på 1,5 mio. svenske kroner.

Det løste sig perfekt for den danske favorit, 'Red Cactus', i forrige søndags Svensk Galop Derby på Jægersro-banen i Malmø, hvor der dystedes om en samlet præmiesum på tre mio. svenske kroner - med halvdelen til vinderen.

Jockey Eduardo Pedroza pakkede 'Red Cactus' godt ind i feltet undervejs og fandt perfekt angrebsplads ind på opløbet, hvor den fukse hingst forsvandt væk fra konkurrenterne til sejr i ren opvisningsstil, skriver Dansk Hestevæddeløb i en pressemeddelelse.

Det var Klampenborg-træner Bent Olsens første sejr i Svensk Galop Derby.

"Det er en ubeskrivelig følelse, specielt når man tænker på, hvor stort et arbejde der ligger bag. Nu er målet nået, alt herfra er en bonus," lød det fra en bevæget Bent Olsen i vinderinterviewet.

Derby-eventyret tog sin begyndelse i sommeren 2018 på en galopauktion i Doncaster, hvor Bent Olsen og ejer Lone Kaj-Nielsen erhvervede sig amerikanskfødte 'Red Cactus' netop med det formål, at den skulle vinde Svensk Galop Derby året efter.

Med søndagens svenske derbysejr har Red Cactus i alt vundet fire løb i 11 starter og totalt indløbet 1,7 mio. danske kroner.

jesl

Publiceret 22 July 2019 18:42