Jul igen på Bakken

I disse dage har flere end 130 julemænd, julekoner og nissebørn fra hele verden i anledning af deres årlige verdenskongres igen indtaget Bakken og København.

Julen begyndte 22. juli og fortsætter til og med 1. juledag 25. juli, hvor man kan opleve mange gode jul-i-juli-traditioner med fri adgang for publikum til samtlige arrangementer.

I dag - tirsdag 23. juli kl. 10 - er det tid til det årlige saltvandsfodbad ved Bellevue Strand, og på Bakken vil der blandt andet kl. 14 være parade i Bakkens stræder og gader med start ved Cirkusrevyen, og kl. 16.15 Jul-i-Juli-show med Muddi på Friluftsscenen

Højdepunktet torsdag 25. juli er 5-kampen kl. 11, hvor julemændene dyster mod hinanden i fem af Bakkens spil og forlystelser.

Men som de andre dage er der også både parade og show på Friluftsscenen.

I år kommer julemændene og deres familier fra bl.a. Danmark, Norge, Columbia, Finland, Israel, Frankrig, Japan, USA, England, Canada, Ungarn, El Salvador, Sverige, Spanien og Tyskland.

Flere af dem har været med hver sommer gennem hele og halve liv – nogle gennem mere end 30 år.

Tribinis idé i 1957

Det hele begyndte som en pudsig idé hos den legendariske professor Tribini, der i 1957 ledte efter et godt tema til en sommerferiedag med børneunderholdning på Bakken. Det fik Tribini til at tænke, at julen var alt for vigtig til kun at blive markeret én gang om året.

Således fik Tribini søsat en ny og anderledes tradition, og i år er det 62. gang, der bliver fejret jul i juli på Bakken. Den efterhånden verdensberømte begivenhed er arrangeret af Bakken i fællesskab med Dansk Julemandslaug.

jesl

Publiceret 23 July 2019 09:00