Kristian Larsen i spidsen for sit elskede bigband. Privatfoto

Kristian Larsen i spidsen for sit elskede bigband. Privatfoto

Navnenyt: Fødselsdage og et for tidligt farvel

95 år

Fhv. overlæge, dr.med. (Hvidovre Hospital indtil 1991) Svend Rosendahl, Hellerup, fylder 95 år den 3. august.

70 år

Fhv. direktør (PLH Arkitekter indtil 2017), arkitekt Torben Hjortsø, Hellerup, fylder 70 år den 7. august.

50 år

IT-ledelseskonsulent (PA Consulting) Jesper Drud Nielsen, Hellerup, fylder 50 år den 31. juli.

Jesper Drud Nielsen har altid været lidt af et ingeniørbarn, som elskede at skille alting ad for at regne ud, hvordan de fungerede og potentielt kunne forbedres. Efter en opvækst i hovedstadsområdet og en matematisk-fysisk studentereksamen valgte han derfor at læse til civilingeniør på DTU.

Jesper Drud Nielsen, Hellerup, fylder 50 år den 31. juli.

Jesper Drud Nielsen, Hellerup, fylder 50 år den 31. juli.

Studierne kom hurtigt til at kredse omkring diskret matematik, som binder teoretisk grundforskning sammen med anvendt teknologi, som grafteori, kryptologi, kodningsteori og datakompression.

Siden hans dimission fra DTU i 1994 har karrieren haft fuld fart gennem alt, hvad den moderne teknologi har budt på de seneste 25 år. I hans første job som udvikler og implementeringskonsulent i Cryptomathic, over VELUX, hvor han gennem seks år var leder for og konsoliderede otte forskellige IT-afdelinger på tværs af Danmark. Derfra hed det Accenture, hvor han som Service Delivery Manager havde ansvaret for leverancer til VELUX. I 2008 blev han headhuntet til PA Consulting som IT-ledelseskonsulent, hvor han fortsat stortrives.

Fødselsdagen skal fejres med en god frokost med kæresten, Jespers tre børn samt venner og familie.

Nyt job

Overlæge, dr. med. og klinisk lektor på Herlev og Gentofte Hospital Kasper Iversen tiltræder 1. august 2019 som professor i akutmedicin.

Kaper Iversen er uddannet læge fra Københavns Universitet, han er dr. med. og speciallæge i kardiologi og siden februar 2019 også i akutmedicin. Han har siden januar 2016 været forskningsansvarlig overlæge i Akutmodtagelsen.

Det nye professorat, som er det eneste af sin art i Region Hovedstaden, er støttet med 6 mio. kr. fra TrygFonden.

Jan Lund, Hellerup, overtog 1. juli ansvaret for familiefirmaet Slagter Lund sammen med sin søster Tina Lund Mouritzen. Dermed har deres far, Peter Lund, der i 40 år har ledet firmaet, givet stafetten videre.

Slagter Lund-virksomheden driver tre slagterforretninger samt en produktionsenhed og beskæftiger i alt 50 medarbejdere.

Dødsfald

Lektor ved Aurehøj Gymnasium Kristian Larsen døde den 20. juli, 64 år gammel. Vi har modtaget følgende mindeord fra Marianne Zibrandtsen, tidligere rektor på Aurehøj Gymnasium:

Aurehøj Gymnasiums højt værdsatte, begavede og dedikerede musiklærer og bigband-leder gennem 36 år, Kristian Larsen, er død, 64 år gammel. Et lysende menneske, der var så meget energi, viden og opfindsomhed i, som i den grad brændte for det, han arbejdede med, er pludselig væk. Stilheden bliver overvældende.

Kristian Larsen, som var cand.mag. i musik og idræt og dertil havde præliminær organisteksamen, kom til Aurehøj i 1983, og allerede det første år grundlagde han bigbandet. Lige siden har det været et højt profileret band med et ambitiøst repertoire, som eleverne stod i kø for at få lov at spille med i. Eller synge med i, som det i perioder var muligt, enten for fire piger – altid kaldet 'hot-lips-sisters' - som fik lov at udleve divadrømmene, eller for sangbegavede drenge.

Aldrig var han så meget i sit es, som når han dirigerede sit bigband og fornemmede, hvordan dansegulvet bag ham fyldtes af entusiastiske elever. Skrap kunne han være, hvis elever ikke passede aftaler, sjuskede eller rodede, så var der ingen nåde.

Årgang efter årgang har ved morgensamlinger lært af Kristian, hvordan man folder ledninger til mikrofoner korrekt sammen. Da skolen fik mulighed for at bygge et musikhus, indgik han i planlægningen med minutiøs omhu, gennemtænkte både lokaler og instrumentsamlinger, alt sammen for at give musikken og eleverne de allerbedste muligheder.

Han opfandt 'instrumentbanken', hvor elever i en periode kunne låne og prøve et instrument. Han indkaldte instruktører udefra til kurser i improvisation. Han tog lige gerne med bigbandet på turné til landets efterskoler som til jazzfestival i Huset i København. Til en prøve dukkede engang den amerikanske ambassadør Rufus Gifford op, også han havde hørt om det forrygende band.

Spurgte man Kristian, hvordan det gik, svarede han med sit smalle, underfundige smil og øjnene lynende af fornøjelse: "Det er jo det her, jeg allerhelst vil i hele verden."

Nu er han her ikke mere.

Publiceret 31 July 2019 07:03