Thomas Rydahl, forfatter

Thomas Rydahl, forfatter les kaner

Ugens Læser: "Den har det hele, og man tuder, når bogen er slut"

Thomas Rydahl, forfatter

Hvilken roman har I/du sidst læst?

"Jeg har for nylig købt 'What is the What' af Dave Eggers i min nye yndlings-bogbutik: Books & Company på Strandvejen. Det er en vaskeægte bogelsker-bogbutik med en unik sans for litteratur, inspirerende indretning og god service. Jeg har ikke læst bogen endnu, men glæder mig."

Hvem er dine favoritforfattere?

"Hvis jeg kun skulle læse en bog (igen), skulle det være 'Fiktioner og andre fiktioner' af Jorge Luis Borges. En gammel sag, men den mest mystiske, sære og inspirerende bog, jeg kender. Hvis jeg skulle skrive en bog (af en anden forfatter), skulle det være 'IT' af Stephen King. Den har det hele, og man tuder, når bogen er slut. Hvis jeg kunne overtage et forfatterskab, ville det være Paul Austers eller Haruki Murakamis. Sære, særegne forfatterskaber, og man ved fire linjer inde i deres bøger, at de står bag."

Hvad er din favoritgenre?

"Den gode historie. Om det så er sci-fi, krimi, drama, domestic, fantasy eller hvad det end hedder, så vinder den gode historie altid. Det er den, vi fortæller videre. Den, vi husker."

Har du nogensinde opgivet en bog?

"Ofte. Og meget gerne. Hvis den er dårlig, slipper jeg straks bogens sider og lader den falde på gulvet i bogbutikken, inden jeg når at bruge en krone. Sidste gang det skete, var det en dansk krimi."

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

"Må jeg sige 'Eremitten'? Min egen debutbog. Ellers vil jeg anbefale alle Donna Tartts kloge bøger eller måske Don Winslow, hvis man kan lide hårdkogte politiromaner (prøv f.eks. den nyeste 'Styrken') – eller lidt digte af Theis Ørntoft. "

Publiceret 24 August 2019 11:10