Kommunalvalg 2017
Ved kommunalvalger den 21 november deles Venstre, De Konservative, Liberal Alliance, Kristendemokraterne og Dansk Folkeparti om overskydende stemmer. Modelfoto: Mostphotos
Ved kommunalvalger den 21 november deles Venstre, De Konservative, Liberal Alliance, Kristendemokraterne og Dansk Folkeparti om overskydende stemmer. Modelfoto: Mostphotos
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17: Borgerlige samler sig i valgforbund

Fem blå partier har indgået teknisk valgforbund i forbindelse med kommunalvalget i Gentofte. Nye Borgerlige er dog ikke med

Bortset fra Nye Borgerlige er alle blå partier, der stiller op i Gentofte Kommune til det kommende kommunalvalg, gået sammen i et teknisk valgforbund.

Det gælder Det Konservative Folkeparti, Venstre, Kristendemokraterne, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

“Jeg er rigtig glad for, at vi står samlet i et konstruktivt, borgerligt og liberalt valgforbund. Det vil være med til at sikre at Gentofte også for fremtiden vil være en stærk, borgerligt ledet kommune,” siger spidskandidat for Liberal Alliance, Cecilia Catharina Buchtrup, i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at aftalen om at deles om overskydende stemmer ikke er et udtryk for, at partierne binder sig til et politisk samarbejde efter valget den 21. november.

Den sondring er kommunalbestyrelsesmedlem for Nye Borgerlige, Poul V. Jensen, ikke enig i, og det er grunden til, at partiet ikke ønsker at indgå i et valgforbund med resten af de blå.

“Vi har ikke rettet henvendelse, for det samarbejde ønsker vi ikke at være en del af. Vi ser det som vigtigt for demokratiet i Gentofte, at De Konservative mister deres markante indflydelse, og det at indgå et teknisk valgforbund, er det samme som at støtte De Konservative i forhold til konstitueringen efter valget,” siger han til Villabyerne og tilføjer, at Nye Borgerlige heller ikke er blevet spurgt, om de vil være med.

Ved sidste kommunalvalg i 2013 fordelte de blå partier i Gentofte sig anderledes i forhold til valgforbund. Her gik Venstre sammen med Konservative, mens Liberal Alliance, De Radikale og Gentofte-listen delte overskudsstemmer, mens Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne ikke var del af nogle valgforbund.

Publiceret: 19. Oktober 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt