Flere borgere i Gentofte deler kommunens skepsis overfor Københavns Kommunes planer om at udvide Nordhavn.
Flere borgere i Gentofte deler kommunens skepsis overfor Københavns Kommunes planer om at udvide Nordhavn.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kystdirektoratet truer Gentofte

Kystdirektoratet har meddelt Gentofte Kommune, at de vil træffe afgørelse om opfyldning af Nordhavn i denne uge. Det sker på trods af, at Gentofte har en aftale om at mødes med transportminister Hans Chr. Schmidt forud for afgørelsen

Af Anne Schøning Christensen

Kystdirektoratet er i fuld gang med at træffe en beslutning hen over hovedet på Gentofte Kommune.

En beslutning, som kan få store konsekvenser.

I et brev den 24. november meddeler Kystdirektoratet, at de påregner at træffe afgørelse i sagen vedrørende opfyldning og udvikling af Nordhavn i denne uge.

Det sker på trods af, at Gentofte Kommune og borgmester Hans Toft har en klar aftale med transportminister Hans Chr. Schmidt om, at der skal finde et møde sted mellem transportministeren og borgmesteren.

Hans Toft er derfor både skuffet og vred over, at Kystdirektoratet truer kommunen med at træffe en så vigtig afgørelse, før han har haft mødet med ministeren.

"Det er helt urimeligt, at de truer med at træffe afgørelsen. Især fordi vi har en klar aftale med transportministeren om, at der skal være et møde mellem ham og mig", siger Hans Toft.

Negative konsekvenser

Gentofte Kommune har ifølge Hans Toft hele tiden haft den opfattelse, at opfyldningen ved Nordhavn ikke skal finde sted. Det skyldes blandt andet de negative konsekvenser, opfyldningen kan have for miljøet ved Gentoftes kyst, den øgede trafik i forbindelse med jordtransport samt ændret udsyn over Øresund.

Men Københavns Kommune er afhængig af, at denne opfyldning kan blive en realitet, hvis deres planer om at udvide Nordhavn til en selvstændig bydel med blandt andet 40.000 nye boliger, nye arbejdspladser og en krydstogtterminal skal blive til noget.

"Netop derfor har Gentofte Kommune bedt om et møde med transportministeren, fordi det er ham, der skal godkende Kystdirektoratets afgørelse", siger Hans Toft.

Møde på fredag

Borgmesteren har nu sendt et brev til transportminister Hans Chr. Schmidt, hvor han stiller sig uforstående overfor, at Kystdirektoratet kan træffe afgørelsen uden det aftalte møde.

"Jeg har netop fået svar tilbage fra ministeren om, at han vil holde møde med os på fredag. Så intet er afgjort endnu. Det er vi glade for", siger Hans Toft.

Publiceret: 02. December 2010 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere