Julia Becher og hendes drenge, der her ses med et par venner, er ikke enige i, at spillemaskinerne på Vangede Bibliotek skaber problemer. Tværtimod. Foto: Julia Becher

Julia Becher og hendes drenge, der her ses med et par venner, er ikke enige i, at spillemaskinerne på Vangede Bibliotek skaber problemer. Tværtimod. Foto: Julia Becher

Debat:

Hurra for Vangede Bibliotek

Af Julia Becher, Stolpehøj 50, 2.th., Gentofte

I april (18. april, red.) læste jeg artiklen i Villabyerne om spillemaskiner på Vangede Bibliotek. Jeg blev helt ærgerlig, da jeg oplever de nye tiltag på Vangede Bibliotek på en helt anden måde.
Endelig et nyt fristed (som oven i købet er gratis), hvor mine to drenge og jeg kan hygge os sammen. Siden vi opdagede, at Vangede Bibliotek havde lavet en spillesektion, er vi blevet næsten daglige brugere af biblioteket.
Her har vi fundet et sted, hvor vi kan være sammen på en anden måde. Vi kan sammen udforske spil og konsollernes udvikling gennem tiden, hvilket specielt min ene søn er meget interesseret i.
Vi spiller spil, som jeg nærmest havde glemt, men som stadig sidder i fingerne, når man først går i gang - og respekten fra min drenge, når jeg "har helt styr på spillet" er ikke til at tage fejl af, men glæden er kort, de overhaler mig hurtigt.
Vi har altid været flittige brugere af bibliotekerne i Gentofte, da drengene var yngre. Teaterforestillinger på Jægersborg Bibliotek og hyggelæsning, mens der blev leget med kaffestel i Gentoftegade.
Men nu, hvor drengene er på vej mod de ti år, har det ikke været biblioteket, der trak mest. Men det må man sige, Vangede Bibliotek har lavet om på. Udover at være et sted, hvor vi kan være sammen som familie, er det også et sted, hvor drengene møder nye venner og begynder at mødes med klassekammerater.
Forleden ringede det på døren, og der stod en klassekammerat og spurgte, om de skulle mødes på biblioteket. De er langsomt begyndt at bevæge sig lidt rundt på egen hånd, og så er det jo skønt, at der så også er en destination, der trækker.
Efter noget tid besluttede jeg mig for at tage forbi og se, hvordan det gik. Min glæde var stor, da jeg så, at alle drengene sad og hyggede sig sammen, og snakken gik på livet løs.

Publiceret 27 May 2016 13:00