DEBAT:

Kulturhistorie under angreb

Henning Klee, Schimmelmannsvej 47, Charlottenlund

Det fremgår af Villabyerne 28. marts, at der lægges op til det endelige dødsstød mod den ærværdige gamle Forstbotanisk Have i Charlottenlund.
Angrebsplanerne foreligger fra både rådhuset, som angiveligt vil søge at erhverve DSB's areal mellem Haven og jernbanen for at opføre ungdomsboliger og/eller flygtningeboliger, og fra Foreningen Forstbotanisk Haves Venner, som spekulerer på at anlægge en 'agilitybane', der vistnok er betegnelsen for et hundelufter–træningsareal.
Da Københavns Universitet for nogle år siden endelig opgav at have ansvaret for Forstbotanisk Have efter at have misrøgtet den i flere år, gled den over til skovvæsenet, hvor forfaldet fortsatte, så den i dag nu mest har karakter af et hundelufterområde, men dog endnu et slags værtsområde for fauna og flora.
At drømme om at opføre boligblokke klos op af Forstbotanisk Have , som også udgør et naturligt sammenhængende område med Charlottenlund Skov, vil efter formålet spolere dette åndehul med støj, larm og trafik, og kan kun forklares med et usædvanligt brutalt syn på Charlottenlunds naturværdier grænsende til vandalisme, der må chokere borgere, som har boet i og værdsat området gennem generationer.
Heller ikke de såkaldte venner af Haven's planer vidner om større pietet for området, der blot viderefører den igangværende tivolisering i form af regelmæssige loppemarkeder.
Den værste trussel kommer fra Rådhuset, og alle de ærede medlemmer af Gentoftes kommunalbestyrelse opfordres hermed på det kraftigste til at komme til besindelse, fravige partidisciplinen og begrave de foreliggende byggeplaner for evigt, med mindre de er besat af et ubegribeligt had til deres egen kommune.

Publiceret 19 April 2017 19:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV