DEBAT:

Jetski/vandscooter-sejlads ud for Gentofte Kommunes kyster

Af Peter Nielsen, formand for Skovshoved Roklub

Den forfærdelige dødsulykke med jetski/vandscootere i sidste weekend i Københavns Havn kommer ikke som nogen overraskelse for hverken roere, kajakroere, sejlere, svømmere eller andre, der færdes på vandet i kommunens kystområde.
Allerede for et par år siden smadrede en vandscooter en robåd ud for Hellerup Havn, hvor det var et mirakel, at ingen kom alvorligt til skade; sagen har siden fået et strafferetsligt efterspil – men har ikke givet anledning til markante færdselsrestriktioner.
Mon der sker noget nu, hvor vi har fået de første dødsofre?
I sommerhalvåret oplever vi dagligt vandscooternes hærgen med høj fart – ingen andre på vandet kan nå at reagere, når de kommer nærmest kørende på vandoverfladen med op mod 100 km/t, og som regel tættere end de foreskrevne 300 meter fra kysten.
De sejler uanset forbud gerne ind i Skovshoved Havn, hvor de fleste undlader at råbe førerne an, da der ofte er tale om rocker-agtige typer.
Bedst ville det være med et totalforbud mod disse helvedesmaskiner, men dette er pga. EU-regler ikke muligt .
Dog bør man forsøge sig frem med færdselsforbud nær havneindløb og langs badestrande.
Andre gode idéer ville være store og på afstand læsbare nummerplader, fartgrænser, høj registreringsafgift, særligt kørekort, GPS Tracking/fartskrivere og tvungen ansvarsforsikring.
Og så må politiet regelmæssigt patruljere i farvandet for at holde justits.

Publiceret 17 May 2017 16:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV