DEBAT:

Er kommunen gået fra forstanden?

Af Lea Gram Jacobi, Viggo Rothes Vej 2, Charlottenlund, Marie Ditlev Jørgensen og Magdalena Johansen

At man helt seriøst fra Gentofte Kommunes side er i færd med at ændre lokalplanen (Lokalplan 397) for bygningerne i Charlottenlund Slotshave, således ”at alle bygningerne i Charlottenlund Slotshave, inklusiv akvariebygningen, kun kan anvendes til ungdoms- og kollegieboliger” (resumé fra sidste Byplanudvalgsmøde i maj måned 2017) er os en total gåde!

Charlottenlund Slotshave og Slot fra henholdsvis 1622 og 1730 er fuldstændig enestående arkitektur og historie og ikke noget, der nogensinde vil kunne skabes igen. At lave ungdoms- og kollegieværelser i dette område er ansvarsløst – ansvarsløst over for vores egen kulturhistorie og ansvarsløst over for kommende generationer.

Dette område med slot og andre bygninger er i vores optik en 'kulturperle', som vi ikke bare kan ændre på efter politisk forgodtbefindende. Det er et område, som er blevet os overleveret fra tidligere generationer, og som vi i den grad har en forpligtigelse til at bevare og værne om for at kunne give 'et stykke historie' videre til kommende generationer.

Kære kommune; hvor er respekten for tidligere generationer, der byggede og værnede om slottet? Hvor er ydmygheden over for vores egen (lokale) historie? Hvor er kommunens kulturpolitik og kulturvision?

Vi ønsker, at der hurtigst muligt bliver sat en stopper for den igangværende ændring af lokalplanen for Charlottenlund Slot og Slotshave, og at der én gang for alle bliver lavet en holdbar beslutning om at beskytte og tilgængeliggøre både slot og slotshave som en del af dansk kulturarv – en beslutning som ikke skal kunne ændres i tide og utide.

Kære læser – hvis du også er af den mening, at slottet og slotshaven skal beskyttes og tilgængeliggøres som en del af vores nationale kulturarv, kan du give din underskrift ved at google 'støt bevarelsen af Charlottenlund Slot' og vælge websiden WeChange eller ved at besøge www.kulturvision-charlottenlund.dk.

Publiceret 23 May 2017 09:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV