DEBAT:

Det ligner en krig

Jytte Pedersen, Ordrupvej 12, Charlottenlund

Vi bor smukt. Det er ganske vist, men der går et skår af glæden når man går tur i skoven, der omslutter Grøndalssletten. Efter at have stået uden synderlig pleje blev skoven en gang i 2016 udsat for rydning og beskæring. Det er sikker,t som det skal være, men kunne de i det mindste ikke rydde lidt op efter sig? De afskårne grene og mindre træer ligger fortsat, hvor de faldt.
”Oprydning tager vi os ikke yderligere af der må gerne ligge dødt ved til naturligt henfald i naturen, det arbejder vi for i Naturstyrelsen,” siger skovfoged Peter Søland, ved en henvendelse. Stakkene ud mod Gyldenlundsvej skal dog nok blive afhentet af køber, tilføjer han.
Det er en smuk tanke, den virker bare bedst i større skovområder, hvor det faldne og afskårne ikke optager hovedparten af skovbunden og ligger i grimme kratbunker ud mod gangstien langs Norasvej. Mange børnehaver har tidligere brugt skoven til at lege og bygge huler, hvilket er blevet ret umuligt på grund af afklip. Endelig er noget ved faldet på det der kaldes trampestier – altså stier som skovgæsterne selv etablerer. Det sker ofte, fordi den egentlige skovsti er svært fremkommelig eller konstant udgør et stor mudderhul, som ikke kan forceres. Men det er bare ærgerligt, som Peter Søland siger.
Trampestier kommer og går. Det hjælper ikke på hverken det æstetiske eller det praktiske, at skovene fra tid til anden udgør racebane for mountainbikes-løb, som kører anlagte stier og trampestier op til voldsomme plovfurer, det er meget svært at gå på i måneder efter.
Skoven omkring Grøndalssletten trænger til en nænsom hånd som tager højde for skovens særlige karakter og beliggenhed og det betyder, at man nok skal afvige fra den praksis om, at nedfaldne træer bare kan blive liggende, som måske kan gælde i store skovområder i f.eks. Dyrehaven, men ikke virker i den ganske lille skov.Publiceret 24 May 2017 14:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV