DEBAT:

Kommunen og slottet

Ole Lund Petersen, Stolpehøj 104, 2.sal tv, Gentofte

Er kommunen gået fra forstanden?
Det spørgsmål stiller Lea Gram Jacobi, Charlottenlund, Marie Ditlev Jørgensen og Magdalena Johansen i Villabyerne.
Endnu engang kommer der et indlæg om Charlottenlund Slotshave fra Kulturvision Charlottenlund, som opfordrer til, med sin underskrift, som det fremgår af indlægget, at ”man ønsker en bevarelse af Charlottenlund Slot og slotshave som skal beskyttes og tilgængeliggøres som en del af vores nationale kulturarv”.
Der tales om en kulturperle, som vi ikke bare kan ændre på efter politisk forgodtbefindende. Personerne mener, at det at lave ungdomsboliger, som vi mangler i kommunen, er ansvarsløst over for vores kulturhistorie og for kommende generationer?
Er ungdomsboliger ikke kommende generationer?
Området ejes af staten. Det har umiddelbart ingen betydning, når man udarbejder en lokalplan for området, for den skal staten jo også følge, og man forhindrer ved en lokalplan, at området ikke benyttes til alle mulige andre aktiviteter, det er vel ikke så ringe endda.
Gentofte Kommune mangler ungdoms- og kollegieboliger, er det så ikke en god idé, når man tænker på bygningerne, at der indrettes ungdomsboliger til fremtidens generationer, som vil få et unikt boligtilbud og et fint studiemiljø? Samtidig vil området fortsat være tilgængelig for alle, med masser af liv.
Jeg er helt sikker på, at de unge, som vil få tilbudt en ungdomsbolig i disse smukke omgivelser, vil passe rigtigt godt på det. Tænk bare på Regensen, den har vist ikke taget skade i alle de år, hvor der har boet studerende.
Måske skulle vi tænke lidt over, hvilke unge, som i fremtiden fik tilbudt en ungdomsbolig i disse omgivelser.
Der kunne opstilles nogle kriterier, f.eks. borgere i kommunen, som ikke havde de store indtægter og ikke mulighed for at 'købe' en lille lejlighed, sikke en agenda, kommune ville blive berømt for.

Publiceret 26 May 2017 14:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV