DEBAT:

Bakken – manglende visioner og rettidig omhu

Af Richard Pade, Gartnersvinget 24, Kgs. Lyngby

Den gamle forlystelsespark Bakken vil så meget, mest af alt ligne de nyere forlystelsesparker, der er skudt op senere – for at tilbyde et alternativ til netop Bakken.
Bakkens traditionelle værdier er gøgl i forbindelse med familiens skovtur. Korsbæk-restauranterne er udviklet i denne tradition, men ellers halter det gevaldigt for Bakken.
Længe har Bakken f.eks. ønsket flere friluftskoncerter, men har intet gjort for at dæmpe støjgenerne fra dem.
Friluftsscenen sender fortsat lyden fra gammeldags højttalere fra scenen ud mod publikum og direkte i retning af naboerne.
Tivoli derimod vil i år indsætte et moderne lydanlæg, der koncentrerer lyden blandt tilhørerne, og det forventes at sænke støjen i naboskel.
Bakkens p-plads ejes af Jægersborg Dyrehave, dvs. Naturstyrelsen, og Bakken har drevet pladsen stort set uændret siden udvidelsen i 1960'erne. I dag ankommer færre gæster med bus og tog, flere med bil, så tilkørselsvejene Skovporten, Klampenborgvej og Dyrehavevej bliver jævnligt tilstoppet i mangel af opmarchbåse inde på p-pladsen.
Dem burde Bakken og Naturstyrelsen have etableret for mange år siden – eventuelt suppleret med en ny stille tilkørselsvej ført i skovskellet langs Galopbanen.
Lyngby-Taarbæk Kommune har kendt Bakkens ønsker fra samarbejdet om udvidelser gennem årerne. Lyngby-Taarbæk kunne have givet Bakken plads, da udviklingen af Lyngbygårds jorde blev genoptaget fornylig.
Skærmet af Novozymes og andet erhvervsbyggeri kunne Bakken udvide sæsonen og indgå i synergi med naboerne: P-pladsen kunne deles med erhvervsnaboerne, Cirkusrevyens teltbygning kunne erstatte Lyngby-Taarbæks kulturhus, etc.
Bakken vil nu udvikle forretningen ved at udvide den daglige åbningstid samt holde åbent om efteråret og op til julen ligesom Tivoli.
Alene forholdene og beliggenheden fjernt fra byen burde dødsdømme den idé på forhånd. Havde Bakken, Naturstyrelsen og Lyngby-Taarbæk udvist rettidig omhu, kunne udviklingen imidlertid ske både bæredygtigt og til gavn for andre end Bakken selv og dens gæster.

Publiceret 16 June 2017 07:00

SENESTE TV