DEBAT:

Mere vanvidssejlads på Øresund

Af Peter Nielsen, formand for Skovshoved Roklub

Som om det ikke var nok med den daglige jetski-terrorisme, skal vi nu lørdag den 1. juli opleve et såkaldt 'Powerboat-race' i Øresund med fokus omkring Tuborg Havn, hvor speedbåde med ekstrem motorkraft skal pløje Øresund igennem i et slags orienteringsløb, hvor der efter det oplyste også vil blive sejlet kystnært.
Der er blevet omdelt flyers m.v., som opfordrer “alle, der færdes på vandet til at vise ekstra agtpågivenhed denne dag og følge anvisninger fra politi og sikkerhedsbåde.”
Det skal fedt hjælpe – sådan når man ikke er ret mange, som færdes på, i eller under vandet – og når der er en konkurrence, hvor det gælder om at komme først, ved alle, at sikkerheden vil blive udfordret.
Det er helt grotesk uansvarligt af politiet og andre myndigheder at give tilladelse til den slags i et tætbefærdet farvand som Øresund, og oven i købet i højsommeren.
Det ville svare til, at der blev afholdt 'Powercar-race' på motorvejene i ferietrafikken og så opfordre folk til at holde ekstra godt øje i bakspejlet den pågældende dag!
Vi skal indtrængende opfordre til, at dette arrangement aflyses og henlægges til at afholdes langt fra land og i vintermånederne, og ikke i et tæt trafikeret farvand som Øresund.

Publiceret 28 June 2017 16:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV