DEBAT:

Den smukke allé med de elendige fortove

Af Bjarno D. Petersen, Phistersvej 7, Hellerup

Kommunens berømte allè, beliggende midt i Hellerup, imponerer og skuffer lidt på samme tid.
Den fine allè, der i vide kredse omtales som landets dyreste, imponerer med side store træer, der på linje leder blikket ned til sundet for enden af alléen. Den lige akse overfor Øregårdsparken og det naturlige spot fra den historiske lystejendom Øregård, fremstår som en helhed, der vidner om fordums tiders sans for format.
Forskanset bag mure og smedejernsgitre ligger charmerende, smukke og imposante villaer, repræsenterende skiftende stilarter fra især nittenhundredtallet. Fælles for dem alle er adressen, der for nogen er omgærdet af en vis aura og mystik, der endda har givet stof til romanforfattere.
Tager man sig en spadseretur ned ad denne allè, vil det være klogt ikke at forblænde af den megen velstand bag murene. For den lange linje af fortovsfliser er i forfald. Ikke alene ligger de ujævnt, men flere steder mangler der ligefrem fliser og i stedet er der bare grus. De bortkomne fliser skyldes næppe souvenirjægeres behov for erindringsgenstande.
Det brede fortov skuffer yderligere ved synet af dårligt vedligehold flere steder, hvor den enkelte husejer synes at prioritere alt indenfor havegærdet. Således præges billedet flere steder af nedfaldne grene og blade fra sidste efterår.
Uvilkårligt ledes tanken hen på Mærsk, der som dreng tjente sine lommepenge ved at feje fortovet ud for hjemmet i nummer 12. Det er flere generationer siden, og vore dages familier har nok ikke så let ved at uddelegere den slags opgaver til deres poder.
Men en kost og en rive kan gøre underværker - og tal så med Vej og Park om fliserne!
Noblesse Oblige! (Adel forpligter).

Publiceret 12 July 2017 09:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV