DEBAT:

SF Gentofte foreslår gratis psykologhjælp for unge mellem 15 og 25 år

Af Brigitta V. Rick (SF), kandidat til kommunalvalget

Som tidligere rådgiver i støttecenter mod incest ved jeg, hvor vigtigt det er at kunne få psykologhjælp, når man står i en krise.
Man har ikke brug for at stå på en venteliste og ikke vide, hvornår man kommer til, og man har ikke råd til psykologhjælp, hvis man er i gang med en uddannelse.
Jeg har talt med unge, som ikke kunne sætte en finger på, hvad der udløste en krise, men som slet ikke magtede at tage på uddannelsesstedet og følge undervisningen, og som heller ikke kunne koncentrere sig om at læse.
Alt for meget tumlede rundt i deres hoved, og de havde brug for hjælp.
Mange unge bliver presset og døjer med psykiske problemer som angst, depression og stress. Man kan blive henvist af sin læge til psykologhjælp, men der er en egenbetaling, som betyder, at det er de mere velstillede, der har råd til at betale resten selv.
Jeg vil kæmpe for at få indført gratis psykologhjælp til unge under 25. Ved at sætte ind tidligt ind kan vi være med til at sikre, at problemerne ikke hænger ved resten af livet.
En del kommuner – cirka 30 - har allerede indført en ordning om gratis psykologhjælp. I Køge har man afsat 500.000 kr. årligt, idet man har ansat en psykolog, således at kommunen selv kan håndtere henvisningerne, fordi de altid har en psykolog ved hånden.
Det var en model, vi i Gentofte også kunne prøve.
Principielt mener SF, at der ikke bør være brugerbetaling i sundhedssystemet, og på lang sigt mener vi derfor også, at lægehenviste personer – uanset alder – bør have ret til gratis psykologhjælp.

Publiceret 25 July 2017 20:00

SENESTE TV