DEBAT:

Åbent brev til S, V og R i Gentofte

Af Susanne Thorkilsen, Ordrup Jagtvej 2, Charlottenlund

Kære Søren Heisel (S), Louise Feilberg (V) og Marie-Louise Andreassen (R).
Siden valget i 2013 har borgmesteren befæstet sin magt ved hjælp af forskellige tiltag, der alle har det til fælles, at de hver på deres måde svækker demokratiet i Gentofte Kommune.
Når det har været muligt, skyldes det for mig at se, at I som betaling for at indgå diverse aftaler med borgmesteren stiltiende har accepteret at føre en fra offentligheden tilbagetrukken tilværelse.
Det med den tilbagetrukne tilværelse forværres dag for dag, fordi borgmesterens demokratiske sindelag med årene er blevet så forvitret, at han ikke har kunnet modstå fristelsen til at lægge kommunens eneste tilbageblevne lokalavis, Villabyerne, på is.
På denne for jer noget dystre baggrund er det svært at forstå, hvorfor I ikke griber Ann-Kathrine Karoffs udmeldelse af det konservative parti med kyshånd og benytter anledningen til over for Gentofte-borgerne – så vidt det nu kan lade sig gøre, uden at gøre borgmesteren splittertosset - at markere jer som selvstændige politikere.
Dette vil ikke blot være til gavn for jer selv, men også til gavn for Gentofte-borgerne, der længes efter gennemsigtighed og en åben og tvangfri debat mellem ligeværdige politikere, der ikke er bange for at åbne munden eller skrive et indlæg i Villabyerne.
Kort sagt, fat mod og spørg jer selv, om I virkelig synes, det er hensigtsmæssigt og godt for demokratiet, at Kommunalbestyrelsen er delt i to grupper, en stor gruppe, der består af de konservative + konservative light - radikale, Venstre og socialdemokrater, som alle bruger borgmesteren som talerør - og en opposition, som indtil for ganske nylig kun bestod af to personer fra henholdsvis Enhedslisten og Nye Borgerlige, der forskellige opfattelser til trods har vist vejen til samarbejde, når fællesnævneren hedder politisk engagement og respekt for borgerinteressen.

Publiceret 01 August 2017 09:00

SENESTE TV