DEBAT:

En hund efter – at løbe frit

Af Eva Gleerup, Gyldenlundsvej 27, Charlottenlund

Jeg blev ikke sur, men skuffet forleden.
På tur i den gode hundeskov, Charlottenlund Skov, med den glade hanhund skete det, at han fik fært af noget? Og stæsede afsted.
En ældre mand med lille hund et stykke til siden for mig på sletten (ved hindbærbuskene) iagttog os og proklamerede: “der er nok en pose mad, der lokker!”
Og oplyste: “min tæve er i øvrigt i løbetid.”
Jeg svarede: “tak for oplysningen, og det ville være rart for mig, hvis du gik et andet sted, hvor det ikke, som her, er tilladt at lade hunden løbe frit.”
Helt egoistisk selvfølgelig, det er svært at styre hanhunden, når den har fært af tæve.
Han svarede: “Jeg har lov til at gå her, og hendes løbetid er jo bare naturen. Og jeg vil ikke diskutere det med dig.”
Ok, tænkte jeg, gad vide om det er en invitation til meningsudveksling, eller om ordene skal tages alvorligt? Men jeg syntes ikke, at situationen var til samtale og fortsatte min tur med min ivrige hund, som heldigvis havde andet at jagte end den lille tæve.
Bagefter var jeg alligevel noget frustreret over ikke at have fået luft for mine tanker og følelser.
Løbske tæver har lov til at komme i hundeskoven(e), og det er vel en glimrende lejlighed til at få dem bedækket og til at komme i kontakt med hanhundeejere som mig, der synes, at det er ærgerligt, at muligheden for at lade deres hund løbe frit bliver mindre attraktiv. Eller mere besværliggjort.
Okay, det kan så kaldes et luksusproblem, og jeg ved også, at det er min pligt at have fuld kontrol over hunden. Men alligevel:
Kære alle med hunhunde i løbetid. Det vil være rart, at I lufter jeres dejlige hunde andre steder end i hundeskovene, når de er i løbetid.
Tusind tak.

Publiceret 10 August 2017 11:00

SENESTE TV