DEBAT:

Der er langt mellem de selvstændige holdninger i Kommunalbestyrelsen

Mads Berg, Fredensvej 69, 2. th., Charlottenlund

Sommeren er forbi, og den kommunale valgkamp går i gang.
De sidste fire år har været spøjse at følge her på sidelinjen til det hele.
Socialdemokraterne har man ikke hørt meget til trods deres tre mandater. Venstre fik valgt to ind, og Louise Feilberg som blev valgt med 198 stemmer fik hurtigt vippet Mogens Vad med 1.076 personlige stemmer af pinden, og det er hende, der underskriver budgetforlig med A+B+C.
Jeg spekulerer lidt på, om Hans Toft har en viceborgmesterpost klar til Louise efter valget – altså hvis hun får lidt flere stemmer end i 2013.
Radikale blev hurtigt trætte af at være i opposition til Hans Toft og har siden efteråret 2014 også været i budgetforlig med Socialdemokraterne, Venstre og Konservative og derfor stemt helt ens med de tre partier.
Radikale var også sammen med A+V+C underskrivere i henvendelsen til Folketingets medlemmer om det uretfærdige i at au-pairs ikke længere indgik i fordelingsnøglen af flygtninge mellem kommunerne.
De Konservative, som er valgt ind og stemmer, hvad Hans Toft beder dem om, hører man aldrig til kommunalbestyrelsesmøder. Det tavse flertal kunne man snildt kalde dem – for flertal har de, men selvstændige politiske holdninger giver de ikke udtryk for.
Liberal Alliance røg ud midt i perioden og blev til Nye Borgerlige – personsammenfaldet er påfaldende, og det er en uskik at blive valgt for et parti og så skifte parti i en valgperiode.
Enhedslisten har som det eneste parti repræsenteret i Kommunalbestyrelsen holdt fast i den politik, de gik til valg på i 2013, og det gør partiet nok også efter valget i 2017.
Da jeg vil have autentiske politikere, vil min stemme til november gå til Enhedslisten – de siger hvad de mener og gør hvad de siger.

Publiceret 11 August 2017 12:00

SENESTE TV