DEBAT:

Borgerdebat i Taarbæk er nyttig og afklarende

Gitte Kjær-Westermann, Taarbæk-borger og spidskandidat til kommunalvalget for Radikale

Jeg synes, det er fantastisk, når borgerne går på barrikaden for deres lokalområde. Det er sådan, demokratiet fungerer bedst.
Det giver også både avisen og den fungerende borgmester mulighed for at undersøge og afklare i forhold til de oplevelser, folk har. Som borger kan man ikke være inde i alle sager, så det er godt at få afklaret, hvad kommunen egentlig har ansvaret for af de ting, vi har skullet slås med i Taarbæk, og hvad den ikke har.
Og dermed, hvad Gentofte Kommune heller ikke vil have ansvaret for, hvis vi hørte til der, således f.eks. havnen, Spring Forbi-stien, plejehjemsvalg og internettet.
Ingen kan være i tvivl om, at vores fortove og veje i Taarbæk trænger til en kærlig hånd, i øvrigt et generelt problem i kommunen, så jeg vil se frem til, at den million, der er givet til forskønnelse af byrummet, også drypper af på Taarbæk.
Det, kommunen og kommunalbestyrelsen derudover har indflydelse på i Taarbæk er f.eks., om der skal ligge en skole i Taarbæk eller et åbent bibliotek, eller om Taarbæk Skole skal administreres af ledelsen på Trongårdsskolen eller have sin egen distriktsledelse med skole og daginstitution under sig.
Vi er flere, der har kæmpet bravt i årevis for netop disse meget vigtige ting for Taarbæk by. Her skal kommunen og kommunalbestyrelsen have ros for løbende at turde tage nogle chancer i forhold til den særstatus, Taarbæk uvilkårligt har pga. sin geografiske placering.
I tillæg til de udfordringer med kommuneskift, som kommunalforsker Roger Buch fortæller om i Villabyerne og Det Grønne Område, tror jeg desværre ikke nødvendigvis, at Taarbæk vil blive behandlet meget anderledes, hvis vi tilhørte Gentofte.
Ville vi f.eks. få lov at beholde vores skole, hvis vi tilhørte Gentofte, med Skovshoved Skole så tæt på?
Men jeg synes, debatten og opråbet fra Taarbæk-borgerne er nyttigt. Hvis jeg var kommune, ville jeg bruge det til at spørge Taarbæk-borgerne: Indenfor kommunens rammer og indflydelse, hvad skal der så til for, at I oplever jer behandlet lige så fair som borgerne i resten af kommunen?

Publiceret 14 August 2017 11:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV