DEBAT:

Nemt er det ikke at være børnefamilie og tilflytter

Af Louise Skjoldager, Munkegårdsvej 21, Dyssegård

Nemt er det ikke at være tilflytter i Gentofte Kommune. I hvert fald ikke, når det kommer til kommunal børnepasning. Hver dag bruger vi en time på transport til vores to børns integrerede daginstitution.
Efter at have boet i kommunen i over et år og været skrevet op i 17 måneder, har vi hverken hørt fra eller fået tilbudt en af de tre daginstitutionspladser, vi har ønsket.
Da jeg ringer til pladsanvisningen i maj, bliver jeg mødt med et afvisende svar om, at jeg kan finde svar på mine spørgsmål på kommunens hjemmeside, og at sådan er systemet. Jeg oplever et system, som fralægger sig alt ansvar for at hjælpe sine borgere.
Så kan man tænke: Ok, vi har fået plads til vores børn, og en times transport om dagen er ikke noget. Men det er ikke alene transporten, der er en udfordring.
Når min ældste datter nu starter i skole efter sommerferien, har hun ingen kammerater fra børnehaven at følges med.
Det har ikke givet hende mulighed for at etablere de sociale relationer, det fællesskab og den tryghed, som har en stor indvirkning på en god inklusion og skolestart. Det ligger mig dybt på sinde at gøre, hvad jeg kan for, at det bliver anderledes for min søn, som stadig går i daginstitution.
Derfor bliver jeg noget chokeret over meldingen fra pladsanvisningen, da de endelig svarer mig, at der først er en ledig plads i august 2018.
Det går over min fatteevne, at vi skal vente i alt 2½ år, før vi kan få en af de ønskede pladser. Ingen form for forståelse.
Hvor er barnets behov i dette? Hvor er de fine konservative grundværdier om et godt børneliv med tryghed, som kommunens hjemmeside også reklamerer med?
Er det sådan, vi skal behandle børnefamilier, som i forvejen har en presset hverdag? Jeg oplever, at mit barn er taget til gidsel i denne sag, og at jeg må råbe meget højt for at blive hørt! (forkortet af red.)

Publiceret 16 August 2017 13:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV