DEBAT:

Lav en politik om ungdomsboliger

Af Kim Tverskov, Marianvej 26, Hellerup

Det kan være svært som borger og kulturinitiativ at være i dialog med kommunen om, hvor og hvor mange ungdomsboliger, der skal bygges, f.eks. i Charlottenlund Slotshave.

Hvor mange ungdomsboliger bør Gentofte have? Set i forhold til befolkningsantal? Geografi? Uddannelsesinstitutioner? Flyttemønstre? Der bør vel være forskel på antallet af ungdomsboliger pr. indbygger, om man bor i studiebyen Aarhus eller i Gentofte?

I juni vedtog Kommunalbestyrelsen en plan for at etablere 200 ungdomsboliger. Da kommunen i dag råder over 343 ungdomsboliger, er der tale om en markant stigning - uden at man har talt en eneste ungdomsbolig med i Charlottenlund Slotspark.

Baggrunden for beslutningen er, at ventelisten til ungdomsboliger pr. 6. juni 2017 skulle være vokset til 583 'aktive ansøgere'. Som ung kan man blive skrevet op på ventelisten, når man er 14 år og bliver så automatisk slettet, når man er 25 år.

Som forældre skriver vi vores børn op som en slags 'forsikring' for, at man mange år senere kan få et tilbud. Erfaringerne viser da også, at mange skrives op uden at benytte sig af tilbuddet. Og mange glemmer at melde sig fra listen.
På den aktuelle venteliste er der ca. 50 personer, som er tæt på at være 25 år. Ser man på antallet af personer, der er mellem 21 år og 25 år er der tale om 325 personer!
Mon ikke de fleste af disse personer for længst har fået afklaret deres boligsituation, da langt hovedparten af unge i Gentofte flytter hjemmefra, inden de er fyldt 20 år?

Så kære politikere: Bør der ikke laves en politik for ungdomsboliger? Etablér et ventelistesystem, hvor det reelle behov for ungdomsboliger kan analyseres og vurderes. Vi ved ikke, hvad behovet reelt er i dag. Derfor er der ikke noget reelt beslutningsgrundlag for at bygge ungdomsboliger i Charlottenlund Slotspark.

Publiceret 23 August 2017 19:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV