DEBAT:

Gentofte Kommune har troværdigheden på spil

Niels Nørgaard, bestyrelsesmedlem i Forstbotanisk Haves Venner

DSB Ejendomsudvikling har 10. august udbudt jordarealet mellem Charlottenlund Station og Forstbotanisk Have til salg til højstbydende.

I materialet oplyses det, at Gentofte Kommune vil tillade en bebyggelsesprocent på 60 procent!

De deraf fremkomne 9.000 bruttoetagekvadratmeter skal så fordeles med 2.250 kvm til 25 ungdomsboliger og 25 'familie-boliger'.

Det giver en gennemsnits-størrelse på 45 kvm per bolig. (Hvor meget familie er der plads til på 45 kvm?)
De resterende 6.650 kvm bebygges med 50 ældrevenlige ejerlejligheder på i gennemsnit 135 kvm. De vil koste minimum seks millioner kroner - de øverste med tagterrasser nok noget mere.

Det giver et budget på cirka 350 mio. kr., så DSB med denne ekstreme bebyggelsesprocent får mindst 100 mio. kr. for det jordstykke, som man i sin tid fik som lån fra Forstbotanisk Have.

I den gældende kommuneplan er bebyggelsesprocenten ti procent. Jeg fatter ikke, at vor kommune så pludselig vil tillade 60 procent.

Et troværdighedstab af dimensioner. Nu mangler der kun en REMA1000...

Der kommer til at ligge en 15-20 opganges 3-etagers bebyggelse op ad skoven til skade for både flora, fauna og udsigten for beboerne på Rådhusvej. Plus parkering til mindst 100 biler.

Som 'I Smeden og Bageren' bliver det Forstbotanisk Have, der kommer til at lide, for at andre områder kan gå fri.
Drop den plan og tænk det ordentligt igennem. Dette byggeri er jo i virkeligheden afledt af problematikken omkring flygtninge, der er blevet anvist kommunens ungdomsboliger, og derfor er der nu et midlertidigt underskud af ungdomsboliger.

Men hvis først der bliver bygget her, kan det aldrig laves om!

Er det, hvad vi borgere ønsker os?

Publiceret 02 September 2017 11:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV