DEBAT:

Containercirkus i Gentofte

Colette Brix, formand for DESA - Dansk Erhvervssammenslutning

I gamle dage havde vi en affaldscontainer, der blev hentet hver uge.
Nu har vi en container til aviser/flasker, en til plast/metal, en til dagligt affald, to til haveaffald og så den lille 'røde boks', der er til batterier med mere. Nogle af containerne bliver aldrig fyldt op, så det må koste en bondegård at få dem sorteret og tømt. Og vi skal alle stille containeren ud på gaden i tide og utide.
Det er ved at tage overhånd, og det koster rigtig mange penge for os borgere, men det tilfredsstiller alle miljøaktivisterne, som ustandselig finder på nye tiltag for, at vi skal overleve bare næste år. Jeg er bange for, at dette containercirkus ender med, at vi borgere skal sortere alt fra vådservietter til kartoffelskræller. Alle disse tåbeligheder skaber jo job, lige som når der bliver nedsat det ene fjollede udvalg efter det andet, og der kommer meget sjældent noget godt ud af det, andet end en bunke papir, ingen gider læse. Men så kommer papircontaineren i det mindste i brug.
Vi ved alle, at vi skal passe på miljøet, men denne containerfestival er for fjollet. Borgerne rykker containere ud på gaden i ét væk, skriver datoer for, hvornår de skal tømmes. Og så venter de til den næste dato, hvor det er tid til at rykke containerne ud igen.
Det må kunne gøre bedre. Er der ikke en iværksætter til stede, der kan regne et mere enkelt og effektivt system ud til glæde for alle borgerne i Gentofte?
Der er jo ingen, der har sagt, det skal være nemt, men helt ærligt, det her ligner til forveksling 'Halløj på badehotellet'. Og så koster det rigtig mange penge for borgerne, og pengene ligger bedst i borgernes lommer – også i Gentofte.

Publiceret 04 September 2017 15:45

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV