DEBAT:

Lokalplan uden dialog med interessenter

Af Kim Tverskov, Merianvej 26, Hellerup

Det politiske flertal i Kommunalbestyrelsen reserverer nu Charlottenlund Slot til kultur, men vil bygge ungdomsboliger i de øvrige bygninger i slotsparken, bortset fra akvariet.

Forslaget fremsættes uden, at man har været i dialog med ejerne af bygningerne (Slots- og Kulturstyrelsen), der i et høringssvar fremsendt dagen efter et borgermøde i sidste uge om lokalplanen, siger nej til, at der kan etableres ungdomsboliger.

Dermed er endnu en lokalplan skudt ned. Det sker, fordi man ikke lytter til hverken ejere, borgere eller virksomheder i slotsområdet.

Hvornår indkalder politikerne til et reelt dialogmøde på rådhuset med ejere, lejere og kulturinitiativer om at udvikle en fælles lokalplan og en helhedsplan for området?

Kulturvision Charlottenlund samarbejder med NPV A/S og Charlottenlund Slot A/S, fordi kulturinitiativerne har brug for at indgå partnerskaber med erhvervsdrivende, der også bidrager til at understøtte kulturinitiativerne. Det er ikke mindst nødvendigt i forhold til slottet, hvor der er så mange kvadratmetre.

Vi har tidligere spurgt politikerne om tilsagn til en delvis økonomisk støtte til drift og etablering og om at stille sig i spidsen for at søge økonomisk støtte fra eksterne fonde.

Men det har borgmesteren hidtil sagt nej til. Hvis man mener, at der på slottet KUN må være kultur og ikke erhverv, så bør man finde penge i kommunekassen - ellers er det blot symbolpolitik.

I det nye forslag (som Slots-og Kulturstyrelsen nu har skudt ned) foreslår det politiske flertal bl.a. ni ungdomsboliger i Vognporten og i Maskinhuset, hvor kulturinitiativerne ønsker et kombineret frivilligcenter, åbne kunstnerværksteder, kulturcafé og et spillested.

Vores visionen er at etablere en 'kultur-park' med forskellige kulturmiljøer i flere bygninger.

Skal der udvikles et kreativt, spændende og økonomisk bæredygtigt kulturmiljø, er man nødt til at lave en lokalplan, der tillader en kombination af kultur, boliger, erhverv og servicevirksomhed.

Publiceret 06 September 2017 23:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV