DEBAT:

Krævementalitet fra flygtning

Torben Cároc, Trunnevangen 9, Charlottenlund

Abraham Bati og hans lille søn er flygtet fra bomber, forfølgelse og bolig i ruinhobe. Det må man i hvert fald gå ud fra, da han åbenbart er bevilget asyl her i Danmark.
Hr. Bati er på ingen måde tilfreds med de boligforhold, kommunen tilbyder ham og sønnen. Værelserne på Gentofte Hospital er 'alt for små'. Så små, at det ikke er muligt for et otte måneders barn at kravle rundt på gulvet.
Men hvad gør barnet, når faderen går til sprogundervisning? Ligger det så uden opsyn i sin seng? Eller er der faktisk mulighed for pasning af sprogelevernes børn? Eventuelt at flere beboere deles om at passe hinandens børn.
Og det må vel i så fald foregå på mere end den ene kvadratmeter, som Abraham B kan tilbyde i sit værelse.
Desuden er sønnen plaget af høj musik fra de andre beboeres værelser. Det synes jeg, er noget som Abraham bør tage op med sine hensynsløse naboer/landsmænd og ikke med vor kære borgmester (som i parantes bemærket hedder Hans Toft).
Men i stedet for at løse problemerne, gør kommunen dem åbenbart større ved at flytte krigsofrene til den tidligere Internationale Skole på Hellerupvej.
Der er ganske vist legeplads og god plads i det hele taget i de tidligere klasseværelser, men nu har Abrahams behov ændret sig til ønske om privat køkken.
Abraham har brug for at føle sig fri og få et privatliv som menneske. Han har det dårligt, når han tager hjem fra skole og tænker på det sted, han bor.
Det skulle jo ikke gerne ende med, at Abraham bliver endnu mere traumatiseret, end han var i hjemlandet. For i så fald er det bedre for alle parter, at han rejser hjem igen.

Publiceret 07 September 2017 19:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV