DEBAT:

Lyt til borgerne i Gentofte, Hans Toft

Mads Berg, Fredensvej 69, 2.th., Charlottenlund

Først en stor tak til Villabyerne for at dække borgermødet omkring Tjørnegårdsskolen så fint.
Jeg deltog i mødet og var noget forundret over, hvordan borgmesteren talte til de forældre, der var mødt frem – og ikke med.
Det er ufint, at en garvet borgmester vælger at afbryde borgere, der forsøger at komme i dialog med det politiske system til et borgermøde, han selv har indkaldt til, og som han i øvrigt ændrede dagsordenen til i sidste øjeblik. Det, jeg oplevede, var en borgmester, der ikke lytter, som mener at være den, der ved bedre end alle andre og som bliver svært fornærmet, når han bliver mødt med argumenter, der taler ham imod.
Det er ærgerligt, at forældrenes bekymring bliver vendt til, at de skulle være imod, at der gik børn af flygtninge i deres egne børns klasser, for det var reelt ikke, hvad de sagde – men det er ikke desto mindre tydeligt, at det var dét budskab, borgmesteren gerne ville have igennem.
Hvis borgmesteren havde lyttet og var interesseret i dialog med de borgere, han havde inviteret, ville han have hørt nuancerne og hørt, at forældrene faktisk kritiserede de massive byggerier, han har på tegnebordet omkring Tjørnegårdsskolen, og at ressourcerne i området er til stede for at modtage børn af flygtninge.
Gentofte har selvfølgelig brug for flere almene boliger for at kunne løfte nogle af de opgaver, alle kommuner skal løfte, men det burde være tænkt ind i hele kommunen. Det blev vist så glimrende i Deadline 1. september, at borgmesteren i sin 24 årige borgmesterperiode kun har foretaget sig ganske lidt for at tage både et lokalt og nationalt ansvar for at udvikle den almene boligmasse i Gentofte.
Gentofte trænger til fornyelse – 24 år med en bykonge, der ikke længere lytter til borgerne er rigeligt og er skadeligt for udviklingen af Gentofte!

Publiceret 07 September 2017 12:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV