DEBAT:

Erhvervsklimaet i Gentofte Kommune kan blive meget bedre

Jakob Engel-Schmidt MF (V), medlem af kommunalbestyrelsen, Lyngby-Taarbæk Kommune

DI har endnu engang lavet en omfattende undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner. Selvom Gentofte Kommune er rykket tre pladser frem i overordnet erhvervsvenlighed siden sidste år, er der stadig masser af plads til forbedring. Gentofte ligger nemlig helt nede på en 54. plads ud af 98 kommuner. Det er naturligvis ikke godt nok. Især ikke, når man ser nærmere på de parametre, som trækker kommunen ned.
De områder, hvor det står værst til, er de lange sagsbehandlingstider samt dårlig dialog mellem kommune og virksomheder. Det er ikke fair over for virksomhederne. Gentofte Kommune har både en god infrastruktur og en borgerlig ledelse, hvorfor jeg ikke kan se nogen hinder for, at kommunens fulde potentiale bliver udnyttet.
Lige nu ligger Gentofte placeret på midten af undersøgelsens rangliste sammen med et par af de rød-ledede kommuner. Her mener jeg på ingen måde, at Gentofte hører til. Hele fire ud af fem af landets mest erhvervsvenlige kommuner er ledet af en Venstre-borgmester. Og med en erfaren konservativ borgmester i Gentofte, bør kommunen altså placere sig blandt den blå top i stedet for den røde midte. Nok er Gentofte Kommune rykket frem i målingen, men med bare få forbedringer kan den sagtens gøres langt mere erhvervsvenlig.


Publiceret 10 September 2017 16:00

SENESTE TV