DEBAT:

Hellerupvej og støj

Ole Lund Petersen, Stolpehøj 104, 2.sal tv, Gentofte

Villabyerne har en overskrift gående på, at på Hellerupvej må flygtningene leve med støj i deres midlertidige boliger. Jeanne Toxværd og dermed Enhedslisten har selvfølgelig straks en opfattelse gående på, at ”det er uanstændigt.”
Villabyerne henviser til det bygningsreglement, der gælder for midlertidige flygtningeboliger og som staten har besluttet, det kunne Jeanne Toxværd selv have undersøgt.
Men jeg må undres over Jeanne Toxværds hurtige udtalelse, det kan kun være pga. kommunevalget.
Jeg bor selv i Mosegårdsparken, der er opført fra 1944-1956, og vi har da levet med støj i alle de år, der har boet mennesker. Vi kan høre naboerne gennem væggene, gulvene knirker også hos naboen, oven i købet sker der det, når man går i sin gang, så tænder det automatiske lys i opgangen på grund af de knirkende gulve.
Vi hører barnegråd og en sagte mumlen fra naboerne, et vækkeur, der ringer tidligt, fordi nogle skal på arbejde, jeg sover bare videre. Vi følger alle livligt med, når der laves mad, eller når der er fest i opgangen.
Vi tager selvfølgelig udstrakt hensyn til hinanden, men at det skulle være et uoverskueligt problem, hvor man ikke kan passe sit arbejde eller lignende, har jeg da ikke hørt. Selvfølgelig kan der være nogen, som er irriteret over støjen, men generelt lever vi med, at vi bor i et gammelt byggeri.
Jeg kan forstå med den udtalelse fra Jeanne Toxværd, som oven i købet bor i en af Gentofte Ejendommes boliger, at lydproblemer har de ikke. Det kan da kun betyde, at i det øjeblik en flygtning skal have en permanent bolig, så er det bedste sted Gentofte Ejendomme, for i Mosegårdsparken går det ikke. Det vil være uanstændigt med de problemer, vi har med støj, for vores lejligheder hører åbenbart en anden tid til, hvor bygningsreglementet var et andet.

Publiceret 21 September 2017 18:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV