DEBAT:

Kultur og erhverv i forening på slottet

Af Mads Hedegaard, administrerende direktør, Charlottenlund Slot A/S

Hvis kulturen skal have en chance på Charlottenlund Slot, må Gentofte Kommunes forslag til ny lokalplan for slottet ikke være et 'enten eller'. Det er både kulturen og erhvervene enige om. Vi erhvervsfolk efterlyser kultur, og kulturfolket efterlyser erhverv. Derfor er artiklen i Villabyerne i sidste uge ikke misvisende, som Marianne Zangenberg (K) skriver. Problemet med lokalplanen er, at den mangler en bæredygtig plan. Vores helhedsplan lægger op til et bæredygtigt kultur-kommercielt-kulturmix, hvor erhverv, kultur, udvikling og forskning sameksisterer. Efter vores mening er det så vigtigt, at der er nogle erhvervsvirksomheder, som kan 'trække læsset' for kulturen.
Flertallets forslag til lokalplantekst, hvor der står 'kun kulturelle formål' vil faktisk være blokerende for kulturen. Den tekniske årsag til den kulturelle blokering er, at I politikere, med lokalplanen i hånden, tvinger os til alene at anvende slottet til 'hidtil lovlig anvendelse', altså samme anvendelse som den tidligere lejer, DTU.
Jævnfør planloven vil vi nemlig ikke kunne tilbageføre arealer til kontor, hvis behovet på et senere tidspunkt skulle opstå. Det er som sådan ikke noget problem for os, men kulturen taber.

Publiceret 22 September 2017 17:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV