DEBAT:

Spis med sharinggentofte.dk

Bo Christiansen, Strandvejen 283, Charlottenlund

Gentofte står overfor et paradigmeskifte. På baggrund af stabile efterkrigstidsår er kommunen ud fra det mulige drevet til en forbilledlig status.
Status fremstår på baggrund af en klassisk silotænkning, som i årtier har været den naturlige måde at gøre tingene på.
Velfærdsudfordringerne både i dag og fremadrettet er imidlertid så komplekse, at det er tydeligt, at en revideret samfundstænkning skal til.
Det interessante ved denne udfordring er, at ingen kan gøre det alene. Derfor er der ikke noget 'dem og os', men et fælles vi – et nyt partnerskab.
Det nye er, at kommunen langsomt, men sikkert, vil afgive magt for samtidig at give plads til, at vi borgere kan træde i karakter og udfylde en meget mere aktiv rolle.
Vi skal derfor til at vende os til en ophævelse af de klassiske skel og grupperinger og i højere grad etablere nye konstellationer, hvor for eksempel entreprenante socialøkonomiske virksomheder med en vis uafhængighed af (men i samarbejde med) den offentlige sektor er med til at løse fremtidens velfærdsudfordringer.
Men lad os først starte med at finde hinanden på tværs og starte nye fællesskaber – velkommen til fællesspisninger i hele uge 39 i Hal5 på Skovshoved Havn.

Publiceret 22 September 2017 20:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV