DEBAT:

Forslag til ungdomsboliger

Gertrud Messerschmidt, Broholms Alle 10B, Charlottenlund

Jeg må tillade mig at undre mig over kommunens lokalplanspolitik. Måske mangler man hr. Møllers navnkundige 'rettidige omhu'? Eller hvordan planlægger man om disponible grunde rundt om i kommunen?
Der er nu i Villabyerne indsigelse over byggeplaner for ungdomsboliger ved sportsparken på Ørnegårdsvej.
Tidligere på året var det planerne angående byggeri på DSB-grunden ved Charlottenlund Station, der var omstridt, for ikke at tale om at bruge Charlottenlund Slot til formålet.
Sportsparken er et område der, som det også nævnes, i forvejen har en stor andel af borgere i den lavere indkomstgruppe.
For et år siden blev der for eksempel på Hyldegårdsvej opført en etageejendom med luksuslejligheder (25.000 kr. om måneden!).
Der er nu opført en lignende ejendom - der for øvrigt passer som en hund i et spil kegler, hvad det arkitektoniske udtryk angår - på Ordrup Jagtvej; også med dyre luksuslejligheder. Mon der ligeledes skal være en sådan på den tomme grund på hjørnet af Kirkevej og Hyldegårdsvej?
Hvad med, at kommunen havde erhvervet disse tomme grunde til ungdomsboliger og bygget ejendomme, der passede ind i den øvrige boligmasse?
Er det virkelig rigtigt, at spekulanter skal erhverve alle ledige byggegrunde i kommunen og bygge til mennesker, der lige så godt kan købe et af de dyre huse, der er til salg, mens kommunens egne unge og andre svage borgere bare bliver skubbet ud eller anbragt på ventelister så lange, som et ondt år (i håb om, at de flytter til en anden kommune)?
Hyldegårdsvej er desuden belastet af mange uhensigtsmæssigt parkerede biler. De parkerede sågar på Hyldegårdsbroen og i rundkørslen en overgang - til fare for den øvrige trafik.
Hvordan ser lokalplanerne ud i forhold til at reservere parkeringsfaciliteter til etagebyggerierne opført i 1930'erne og 40'erne, som kommunen har en del af, og hvor bygherren dengang ikke kunne forudse det store parkeringspladsbehov?
Også her ville det have været relevant at 'reservere' nogle af de ledige grunde til formålet.

Publiceret 28 September 2017 19:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV