DEBAT:

Private flygtningeboliger

Ole Lund Petersen, Stolpehøj 104, 2.sal tv., Gentofte

Da jeg opstiller til kommunalvalget for Socialdemokratiet, blev jeg virkelig glad for, som det fremgår af Berlingske Tidende den 16. september, at ejendomsadvokat Jan Leth Christensen vil købe 30 lejligheder i Gentofte til alle de flygtninge, vi ikke kan finde boliger til.
Ligeledes vil han udleje sin villa på Sigridsvej til en stor flygtningefamilie.
Det vil han gøre, hvis han ikke får lov til at bygge sin kæmpevilla.
Tænk, at en privat person ønsker at vise social ansvarlighed ved at tilbyde sig som mæcen for Kommunens flygtninge, det har jeg da respekt for.
Jeg vil da gerne foreslå Jan Leth noget andet, og det er at købe ejendommen Adelaide Ejgårdsvej i Ordrup.
Det er en kedelig bygning, som virkelig trænger til istandsættelse, og da der mangler boliger, der er til at betale, kunne dette være en idé.
Kunne man ikke omdanne denne bygning til et alment boligområde, hvor familier, ældre, flygtninge, unge boede sammen og hvor der ovenikøbet i dag er fællesfacilitet som køkken og selskabslokaler, der kunne danne grundlag for nogle fælles aktiviteter.,
Bygningen trænger virkelig til en gennemgribende renovering, og den er ikke særlig køn, den ligner faktisk et byggeri fra det tidligere Østtyskland.
Tænk hvis en privatperson gik sammen med et alment boligselskab og renoverede en sådan bygning? Kommunen fik noget ud af det, advokat Jan Leth Christense viste andre i kommunen, at selvom man er rig, kan man godt fremvise et socialt samfundsansvar.
Hvis advokat Jan Leth Christensen syntes, det kunne være en idé, stiller jeg da gerne op med et projekt, som jeg vil kalde ”et urbant byggeri i Gentofte.”

Publiceret 28 September 2017 15:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV