DEBAT:

“Ny lokalplan er uspiselig for alle”

Palle Raaschou, Stjerneborg Alle 6, Dyssegård

I Villabyerne den 15. august bragte man en artikel med ovennævnte citat/overskrift.
Sagen drejer sig om et borgermøde, der den 7. juni blev afholdt på Gentofte Rådhus vedrørende planlægningen af et nyt byggeri på parkeringspladsen Søborg Hovedgade 11-13. Her blev det oplyst, at indsigelser skulle være Gentofte Kommune i hænde senest mandag den 26. juni 2017.
Jeg indsendte herefter en indsigelse vedlagt 25 underskrifter fra forretningsdrivende, som er stærkt afhængige af nævnte parkeringsplads, dvs. hele Gentofte-strækningen.
Hertil kommer yderligere flere beboeres indsigelser. Det er således ikke rigtigt, at chefen for Plan og Byg skriver, at der kun er kommet tre indsigelser inden den meget korte frist udløb. Udover de mange indsigelser mod nedlæggelse af parkeringspladserne er der også kommet mange indsigelser mod byggeriets omfang og højde.
Jeg skal have et 3 etagers hus 2,5 meter fra skel med vinduer og altaner, der vender ud mod min baghave (ifølge sidste borgermøde). Man vil på altanerne sætte et uigennemsigtigt værn i en meters højde. Er der lavet en klausul på, at der kun må bo dværge på under en meter?
Som det fremgår af artiklen i Villabyerne, har grundene været i udbud, så alle har kunnet købe dem. Kan Gentofte Kommune fortælle, hvilken ejendomsmægler, der har haft dem til salg, og hvor de har været averteret? Hvorfor har der ikke været nogen til salg-skilte? Skulle det være en hemmelighed?
Det er indlysende, at kommunen begår magtfordrejning, hvis lokalplanen bliver ændret for at få parkeringspladsen sløjfet. Der er jo to villaer, der er eksproprieret for at gøre plads til parkeringspladserne.
Man kan bare ikke ekspropriere to villaer med parkeringspladser som begrundelse for senere at sælge dem til en byggematador.

Publiceret 01 October 2017 15:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV